Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: «Πνίγηκε» εκλογικά αλλά ακόμη «διψάει» για fake news

Ο Αλέξης Τσίπρας «πνίγηκε» εκλογικά από τα fake news στα οποία στήριξε τη στρατηγική του κόμματος του. 
Η κοινωνία απέβαλλε το πολιτικό δηλητήριο το οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέχυε συστηματικά προκειμένου να εμφανίσει την υποτιθέμενη πρόταση διακυβέρνησης ως το αντίδοτο στην ανύπαρκτη μαύρη Ελλάδα
Η κοινωνία απέρριψε την καμπάνια του φόβου για τη συνέχεια στην άφατη καταστροφή που θα επέφερε μια ανανέωση της λαϊκής εντολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τη μικροκομματική επένδυση στο φόβο ξεμπρόστιασε ο Τσακαλώτος στον οποίο ο Αλέξης... Τσίπρας προσέτρεξε τη βραδιά του «ναυαγίου» για να μεγαλώσει το σωσίβιο της προσωπικής του επιβίωσης. Με παρωχημένες παρόλες ότι το «μήνυμα ελήφθη» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εξαπατήσει συντρόφους και ψηφοφόρους. Αυτό καταδεικνύει η επιστροφή στον κατήφορο των καραμπινάτων fake news όπως για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Μια εσκεμμένη παραποίηση της πραγματικότητας, που παρά τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις και τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να φιλοτεχνεί πάνω στον καμβά της ξοφλημένης, πολιτικά, τακτικής του.  Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να διασπείρει τα ανυπόστατα ψεύδη για να υποδαυλίσει την εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική ηρεμία αλλά κατά την πάγια πρακτική του, δεν απολογήθηκε ούτε αυτή τη φορά γιατί η κυβέρνηση του έβαλε στη βιτρίνα του Υπερταμείου, μαζί με τα υπόλοιπα ασημικά του δημοσίου, την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τις οποίες εκχώρησε για 99 χρόνια.

Αμετανόητος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να εμφανιστεί ως προστάτης του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων που ο ίδιος υπέγραψε για να μπουν στον προθάλαμο των αποκρατικοποιήσεων. Τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα είναι άσφαιρα γιατί ποντάρει στην κοντή μνήμη των πολιτών ευελπιστώντας ότι θα έχουν διαγράψει τα ανδραγαθήματα του, ως πρωθυπουργού, υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου.
Ο κ. Τσίπρας προκαλεί όμως με την επίδοση των διαπιστευτηρίων πολιτικού ολοκληρωτισμού, με την επίμονη προσπάθεια να απαλειφθεί από το δημόσιο διάλογο η εγγύηση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Αφενός ότι θα γίνει πλήρως σεβαστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφετέρου ότι αμέσως μετά τις εκλογές  οι εταιρείες ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου.  

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να συκοφαντεί τους πολιτικούς αντιπάλους στην κοινωνία και να διασαλεύει την εργασιακή ειρήνη στις δυο επιχειρήσεις του δημοσίου, διασπείροντας μια νέα πλάνη: Της ανάθεσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητημάτων που αφορούν στη διαχείριση του νερού. Η οικολογική ευαισθησία, ακόμη ένα πλεονέκτημα της αριστεράς, δεν βρίσκει εφαρμογή κατά τον Αλέξη Τσίπρα στην εγρήγορση για την αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Επιλέγει την όχθη της εξαίρεσης και για τα αναγκαία μέτρα που θα αποτρέψουν τη σπατάλη στην κατανάλωση ή θα θεσπίσουν το κατάλληλο πλαίσιο για την εποπτεία στην τιμολόγηση του δημόσιου αγαθού. Η απήχηση όμως στο εμμονικό ντιλάρισμα του κ. Τσίπρα  στην ιδιωτικοποίηση του νερού, θα αποτυπωθεί στον όγκο που θα δημιουργηθεί στη μαύρη σακούλα πίσω από το μπλε παραβάν των εκλογικών κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: