Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Επιχειρηματίες Εστίασης: Έτοιμοι να υποδεχθούμε μόνο εμβολιασμένους – Σε επίπεδα 2019 η κίνηση

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να βρίσκονται σε έξαρση και τη μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στη διασκέδαση είναι έτοιμοι να υποδεχθούν μόνο εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους. 
Την ίδια στιγμή η κίνηση στα καταστήματα αγγίζει τα επίπεδα του 2019, με τον τουρισμό να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Όπως δηλώνει ο Αντώνης Σταύρου, ιδιοκτήτης του Kastelοrizo Group, αποτελεί μονόδρομο για τα μπαρ και τα εστιατόρια να δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους, καθώς προέχει η δημόσια ασφάλεια και υγεία... Ο ίδιος σημειώνει πως οι επιχειρηματίες είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα αυτή πραγματικότητα στους εσωτερικούς τους χώρους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος σημειώνει πως υπάρχουν ήδη οι κατάλληλες υποδομές, ώστε από το φθινόπωρο οι εσωτερικοί χώροι σε μπαρ και εστιατόρια να λειτουργούν μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους. 
Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν κρίσιμης σημασίας τον απόλυτο έλεγχο των κλειστών χώρων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, προκειμένου να ελεγχθεί η αύξηση των κρουσμάτων. Άλλωστε και η κυβέρνηση εκτιμάται πως από τα τέλη Αυγούστου θα ανοίξει τα «χαρτιά» της, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.
«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει… Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. 
Η αγορά αποδέχεται τη νέα αυτή πραγματικότητα και δείχνει έτοιμη να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της πανδημικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά στην κίνηση που καταγράφεται μεσοσταθμικά στα εστιατόρια της χώρας, αυτή αγγίζει τα επίπεδα του 2019. 
Προς αυτή την κατεύθυνση βασικό ρόλο διαδραματίζει η αύξηση των τουριστικών ροών, καθώς στα αστικά κέντρα παρατηρείται εκρηκτική αύξηση της κατανάλωσης από τα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: