Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Το λάθος μήνυμα του Τσιτσιπά, την λάθος στιγμή

Έναν χρόνο πριν ο Στέφανος Τσιτσιπάς «επιστρατευόταν» στην μάχη που δινόταν για την τήρηση των μέτρων προστασίας κυρίως από τους νέους ανθρώπους. 
Χθες ο ίδιος, ίνδαλμα των νέων παιδιών κυρίως στην Ελλάδα, έστειλε το λάθος μήνυμα τη λάθος στιγμή δηλώνοντας πως θα εμβολιαστεί όταν αυτό καταστεί υποχρεωτικό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα προβεβλημένο πρόσωπο, πρότυπο για τις νέες γενιές, αθλητής διεθνούς επιπέδου στο τένις. Έχει... καταφέρει να βάλει το άθλημα στη ζωή των Ελλήνων. Πέρυσι τέτοιο καιρό έστελνε μήνυμα μέσω ενός βίντεο καλώντας τους νέους και τις νέες να προστατευθούν και να προστατέψουν όσους αγαπούν. Να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, τη θανατηφόρο πανδημία.
Χθες όμως έστειλε λάθος μήνυμα. Ίσως το πιο λάθος την πιο κρίσιμη στιγμή, αυτή κατά την οποία η πολιτεία, και όχι μόνο στην Ελλάδα επιχειρεί να επαναφέρει τους πολίτες στη λογική των εμβολιασμών και να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου τείχους ανοσίας δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στους νέους και στις νέες, στους έφηβους και στα παιδιά μικρότερης ηλικίας.
Λέγοντας δημοσίως ότι ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί και προσθέτοντας πως αυτό θα το πράξει όταν θα γίνει υποχρεωτικό, τότε είναι σαν να ρίχνει νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών και κυρίως σαν να δίνει άλλοθι σε όλους εκείνους που δηλώνουν ανήσυχοι και προβληματισμένοι μεταθέτοντας τον εμβολιασμό τους για το προσεχές μέλλον.
Την ώρα ουσιαστικά που αναζητούνται πρόσωπα τα οποία με τη φήμη τους και την αποδοχή τους μπορούν να συμβάλλουν στην επιτάχυνση του προγράμματος ο Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει πως θα το πράξει μόνο αν υποχρεωθεί. Κυρίως αν υποχρεωθεί λογικά για να συμμετάσχει στους αγώνες. Πράγματι, ο Έλληνας αθλητής ασχολείται μόνο με το άθλημά του και το δείχνει. Αυτό που είπε όμως ξεπερνά την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και ως πρόσωπο αποδοχής από μεγάλο αριθμό πολιτών, νέων και εφήβων δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις

Το νεαρό της ηλικίας και το γεγονός πως ο ίδιος έχει κατά κοινή ομολογία, αφοσιωθεί σε έναν σκοπό αγνοώντας ίσως το τι συμβαίνει σε ένα γενικότερο πλαίσιο δεν αποτελεί δικαιολογία.
Υπενθυμίζεται ότι θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει και η στάση ενός άλλου, ίσως του γνωστότερου, αθλητή του τένις, ο οποίος έχει επίσης δηλώσει πως δεν προτίθεται να εμβολιαστεί αν και ο ίδιος σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε κολλήσει κορονοϊό. Ο λόγος για τον Τζόκοβιτς ο οποίος δέχθηκε επικριτικά και αρνητικά σχόλια για ανάλογες δηλώσεις τασσόμενος κατά του εμβολιασμού.
Και αυτό με αφορμή τη συζήτηση που είχε ανοίξει πριν ακόμη βγουν τα εμβόλια προκειμένου να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους αθλητές του τένις που σημειωτέον γυρίζουν ανά τον κόσμο στο πλαίσιο των τουρνουά που διεξάγονται.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η στάση την ώρα που παγκοσμίως εξελίσσεται μια τεράστια προσπάθεια, από πρόσωπο διάσημα προκαλεί ερωτήματα δεδομένης της προβολής που τυγχάνουν. Δείχνει άγνοια και καλό είναι αφενός να προσέχουν ως προς τις παρεμβάσεις τους, δεδομένου ότι πράγματι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός ενώ οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα να βιώνουν άλλου είδους καθημερινότητα και από την πλειοψηφία των συνομηλίκων τους.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Μονο οι ηλιθιοι περιμενουν να τους πεισει καποιος ασχετος με Ιατρικα για ιατρικη πραξη.Φυσικα και δεν επρεπε αυτος και αλλοι επαγγελματιες παιχτες να ασχοληθουνε.Και επειδη καποιοι ντεμεκ τενιστες της κακιας ωρας ειχαν αντιρρηση,ας διαβεβαιωσουν ολους αυτους που η καρριερα τους ναι μενακριβοπληρωμενη αλλα βραχυβια οτιεγγυωνται καμμια πιθανοτητα διακοπης της εργασιας τους λογω εμβολιου.Με μυοκαρδιτιδα Αδωνι μονο να ξυνεις τ'αρχιδια στο γραφειο σου μπορεις.