Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Door to door η Κυβέρνηση για τον εμβολιασμό, μεγάλη μάχη το επόμενο δίμηνο

Μονόδρομο συνιστά πλέον η αύξηση στη συμμετοχή του εμβολιαστικού προγράμματος προκειμένου να αποφευχθεί η έξαρση ενός τετάρτου κύματος πανδημίας το Φθινόπωρο που θα ήταν καταστροφικό τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και την οικονομία της χώρας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και πλέον βάζουν στο παιχνίδι της πειθούς influencers, σποτάκια, ενώ καταλυτικό ρόλο στην επικοινωνία διαδραματίζει ο Πρωθυπουργός, σηκώνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ένα μεγάλο βάρος... στη διαχείριση του προβλήματος και τώρα στην προώθηση του εμβολίου ως μέσου για τη μετάβαση στην ελευθερία.
Η χαλάρωση των περασμένων εβδομάδων που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων κυρίως λόγω των φαινομένων συγχρωτισμού στα κέντρα διασκέδασης έδωσε τη σκυτάλη στην εγρήγορση για την αποφυγή νέας επιδείνωσης, με κορυφαίους υπουργούς να μπαίνουν πιο ενεργά στη μάχη της ενημέρωσης και της ενεργοποίησης δημοσίων προσώπων και κρατικών δομών.

Το σχέδιο με τον κωδικό «ανεμβολίαστοι» συνιστά πλέον τη νούμερο ένα προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης αντιμετώπισε προκλήσεις και σύνθετα θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ οποιοδήποτε προηγούμενο.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έχουν ήδη αντιληφθεί ότι για να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα χρειάζεται να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της πανδημίας που χτυπά ακόμη την πόρτα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Η στρατηγική door to door και η άμεση απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες που έχουν κουραστεί από τις αναταράξεις και δέχονται διαρκώς διαφορετικά μηνύματα από ξεχωριστά κέντρα ενημέρωσης συνιστά την κατάλληλη συνταγή για να πειστούν κυρίως όσοι έχουν κυριευτεί από το φόβο προκειμένου στο τέλος του καλοκαιριού το ποσοστό των εμβολιασμένων να φτάσει στο 70%.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ληγει η προθεσμια,ε;Γατακια.Και πειτε του ανεμελου μπαταχτση,εγω αλλα λεφτα για τις βενζινες του δε δινω.