Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Οι μεγάλες προκλήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση έως τις εθνικές εκλογές

Η συμπλήρωση των δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης 
της χώρας βρίσκει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίαρχο στο πολιτικό σκηνικό και την Κυβέρνηση να καταγράφει υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας μέσα στην υγειονομική κρίση.
Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα προβλήματα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων έχουν φέρει χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι πολίτες επηρεασμένοι από τις ισχυρές αναταράξεις της πανδημίας καταγράφουν υψηλές... προσδοκίες για την επόμενη μέρα.
Οι μεγάλες προκλήσεις για τον κ. Μητσοτάκη και τους στενούς του συνεργάτες είναι πλέον μπροστά και η Κυβέρνηση του θα αξιολογηθεί από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας στο κατά πόσο πέτυχε να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία του «Ελλάδα 2.0» και να δώσει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά που βίωσε την τελευταία δεκαετία έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός κάνει πλέον τη μεγάλη στροφή προς την κανονικότητα έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, διαθέσιμα κονδύλια για την προώθηση κορυφαίων έργων σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποφασιστικότητα για την υλοποίηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν μία νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία, θα ανοίξουν το δρόμο για νέες εμβληματικές επενδύσεις, θα κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Ο δρόμος που διασχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς ένα βιώσιμο μέλλον δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά σ’ αυτό το ραντεβού με την ιστορία δείχνει ο ίδιος αποφασισμένος να ανταπεξέλθει και να κάνει πράξη το όραμα για μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα που πρωταγωνιστεί. Αν τα καταφέρει, τότε η πολιτική του ηγεμονία θα σημαδέψει τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: