Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Πάνος Κιάμος, ένας σοβαρός άνθρωπος

Ο κ. Πάνος Κιάμος δεν έχει υπογράψει μανιφέστα κατά των πυρηνικών, υπέρ του αφοπλισμού και της Γκρέτα, δεν τον θεωρούν οι θολοκουλτουριάρηδες ότι ανήκει στους «έντεχνους». 
Εννοείται πως όλα αυτά ανήκουν στα «συν» του κ. Κιάμου.
Προχθές με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο δήλωσε: «Αγαπώ να παίζω μουσική, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θέλω να παίζω με την υγεία μας. Σας περιμένουμε χωρίς ημίμετρα»...
Το ρίσκο που πήρε μεγάλο, γιατί το ακροατήριο του είναι εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που ελάχιστη σχέση έχει με κοινωνικούς προβληματισμούς. Θέλει απλά να διασκεδάσει, αδιαφορώντας για ιούς και εμβόλια. Αλλά γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και η παρέμβαση του έχει μεγάλη σημασία. Μιλά σε νέα παιδιά με τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει η κυβέρνηση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν κανάλια και κυρίως γλώσσα επικοινωνίας.
Θα ήταν μια καλή ιδέα, η κυβέρνηση να επιστρατεύσει στην εμβολιαστική καμπάνια της και τους κ. κ. Βέρτη, Αργυρό και άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες μιας νεολαίας που ανυποψίαστη και ανέμελη ζει τις στιγμές της διασκέδασης της.

Είναι κοινή διαπίστωση πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα άρχισε να χωλαίνει. Οι αντιστάσεις είναι πολλές και δεν εκτιμήθηκαν σωστά και βεβαίως δεν μπορούσαν να εκτιμηθούν. Ουδείς γνώριζε το μέγεθος της αντισυστημικής–αντιεμβολιαστικής συνείδησης. Υποτίμησε τη δύναμη των δύο πόλων που έφεραν το βάρος της αντιεμβολιαστικής κίνησης. Την Εκκλησία και ένα σημαντικό τμήμα της Αριστεράς.
Όταν λέω «Εκκλησία» δεν εννοώ την Ιερά Σύνοδο ή τους Μητροπολίτες. Αναφέρομαι στον ανώνυμο παπά, καθώς αυτός επικοινωνεί άμεσα με τους πιστούς του και αυτός είναι ο κήρυκας των σκοταδιστικών μηνυμάτων.
Και όταν αναφέρομαι στην Αριστερά, δεν εννοώ την επίσημη έκφραση της, αλλά τις δηλώσεις και τα υπονοούμενα δεκάδων στελεχών της και επώνυμων φίλων της.

Οι κατηγορίες που προσάπτουν στην κυβέρνηση πως δεν έκανε πειστική και στοχευμένη καμπάνια είναι άδικες. 
Η κυβέρνηση επί ενάμισι χρόνο έκανε τα πάντα για να πείσει τους πολίτες πρώτα για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και στη συνέχεια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Βομβάρδιζε μέσα από τα ΜΜΕ την κοινωνία με συνεχή μηνύματα που έφταναν μέχρι και το τελευταίο σπίτι. Αλλά όταν πέφτεις πάνω στον τοίχο της αντιεμβολιαστικής συνείδησης τα μηνύματα σου πέφτουν στο κενό.

Είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο πως το αντισυστημικό ρεύμα υπάρχει μέσα στην κοινωνία και ψάχνει να βρει την πολιτική του έκφραση. Το στοίχημα είναι αν θα το εκφράσει μια προσωπικότητα με «έξωθεν» καλή μαρτυρία ή θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από τους υπάρχοντες γραφικούς. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός στο μέτρο που το επόμενο κύμα της πανδημίας θα θερίσει τους ανεμβολίαστους. Σε αυτήν την απευκταία περίπτωση η κοινωνική και πολιτική πόλωση θα είναι σημαντική, ανατρέποντας σχεδιασμούς και πλάνα ανάπτυξης.

Γι' αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να «στρατολογήσει» στον αγώνα της για τον εμβολιασμό καλλιτέχνες σαν τον Π. Κιάμο που μιλούν με μεγάλη ευκολία στα νέα παιδιά. Ποτέ δεν είναι αργά.

Από το φθινόπωρο και μετά ο καθείς στη μοίρα του.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Βγαλε μας και τον Κιαμο σοβαρο καλλιτεχνη και φιλοσοφο τωρα.Μια μπουζουκοφιγουρα για σκυλαδικο μας την παρουσιαζεις για σοβαρο προσωπο.Θα μου πεις,εδω η αγαπη σου εχει κυβερνητικο εκπροσωπο απο τα παρατραγουδα της Πανια στο Κιαμο θα κολησουμε;Τελικα,ειστε πολυ ερπετα ρε φιλε.