Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Γραβάνης εναντίον Κούβελα

Την αντίδραση του καθηγητή φαρμακολογίας Αχιλλέα Γραβάνη προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε, έχει επικοινωνήσει για το θέμα με τις διοικήσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας.
Ειδικότερα, ο κ. Γραβάνης ανακοίνωσε ότι:...
“η δημόσια τοποθέτηση καθηγητή φαρμακολογίας σήμερα στο MEGA ότι οι εμβολιασμένοι, που μολύνονται παράγουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, τα οποία μολύνουν τους ανεμβολίαστους και τους θέτουν σε κίνδυνο είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτη και προβληματική για τη δημόσια υγεία. Τα όργανα του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας θα πρέπει να καλέσουν τον συγκεκριμένο καθηγητή να τεκμηριώσει επιστημονικά τις απόψεις του. Ενημέρωσα τους αξιότιμους επικεφαλής των τριών φορέων για την αναγκαιότητα της διευκρίνισης του θέματος”.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι δηλώσεις του κ. Κούβελα για την πανδημία και τα εμβόλια προκαλούν αντιδράσεις. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλες επιστολές ακαδημαϊκών τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό προς τη διοίκηση του ΑΠΘ για τις δηλώσεις του. 

Θυμίζουμε ότι στην αρχή της πανδημίας ο κ. Κούβελας έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εμβόλια, στη συνέχεια όταν αυτά εμφανίστηκαν, άλλαξε στάση και μάλιστα ο ίδιος έχει εμβολιαστεί.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Πειτε στον κυριο Γραβανη οτι,οταν ο ΠΟΥ βγαζει ανακοινωσεις,και τα καθιερωμενα ιατρικα περιοδικα,αυτος να μην βλεπει μονο τις γκομενες στο Survivor.Το τι ειναι μεταλλαξη,γιατι,πώς και πότε ναπαει απ'τον Οκτωβρη να παρακολουθησει μαθηματα.Εχουμε γεμισει σαπιους μαιντανους[Οχι οτι ο Κουβελας αποτελει θεσφατο,το ψαχνεις ο,τι λεει]