Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Η κραταιά σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τις λαϊκές συνοικίες - Ο καθοριστικός ρόλος Μητσοτάκη

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στο Κερατσίνι στο πλαίσιο των εγκαινίων ενός νέου Κέντρου Υγείας στην περιοχή.
Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σύναψη μιας νέας σχέσης της Νέας Δημοκρατίας με τις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες.
Η στρατηγική της διεύρυνσης σε συνδυασμό με την ακλόνητη αποφασιστικότητα του... Προέδρου της κυβερνητικής  παράταξης να ιδρύσει ένα νέο κεφάλαιο με τα πλατιά κοινωνικά στρώματα που τόσα χρόνια απογοητεύτηκαν από τις ανέξοδες υποσχέσεις της Αριστεράς συνιστούν συγκριτικό πλεονέκτημα που στις προηγούμενες εθνικές εκλογές αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας και της επίτευξης της αυτοδυναμίας.

Εξάλλου, οι στοχευμένες πολιτικές της Κυβέρνησης για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και η πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη ότι σ αυτήν την εργώδη προσπάθεια για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω, καταδεικνύουν την εμφανή διείσδυση της κεντροδεξιάς σε κοινωνικές ομάδες όπου μέχρι πρότινος κυριαρχούσε η προπαγάνδα της αντίπαλης παράταξης, ενώ στο παρελθόν αποτελούσαν «απαγορευμένες ζώνες».

Από το 2016 ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε στη δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με όλους τους πολίτες, προτάσσοντας πρωτοβουλίες και πολιτικές με έντονο εθνικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο, ως απάντηση στις ακραίες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη διάρκεια της διακυβέρνησης του και παίζοντας το ρόλο του υπάκουου παιδιού της Τρόικας είχε κυριολεκτικά "χτυπήσει" με τις επιλογές του τις ευπαθείς ομάδες και τα αδύναμα στρώματα.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη καταγράφει πλέον χαρακτηριστικά μιας μεγάλης, λαϊκής και φιλελεύθερης  παράταξης που έχει στο κέντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, βάζοντας παράλληλα ένα τέλος σε μύθους της μεταπολίτευσης και σε ενοχικά σύνδρομα που της στερούσαν για πολλά χρόνια την επικοινωνία με ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: