Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Ν.Δ. - Δημοφιλέστεροι υπουργοί (κάρτες)

- Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
- Προβάδισμα 13 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB που αποτυπώνουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου και προηγείται με 13 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό 23,8%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και μετά... η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες έχουν εδραιωμένη άποψη ότι στις εκλογές πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία. Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%, αν και η διαφορά έχει μειωθεί από το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Προβάδισμα 13 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με τα περισσότερα «like» των πολιτών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Προβάδισμα 13 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.

 

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 39 % απαντά η ΝΔ, το 31,1 % ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,5 % κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 40,4 % απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 40 % απαντά Νέα Δημοκρατία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 42,5 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,6 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 24 %.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Στον πίνακα που ακολουθεί διαμορφώνεται η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Aνεργία με 44,2 %, Υγεία/Περίθαλψη με 38,9 %, Πανδημία COVID19 με 36 %, Οικονομική Ανάπτυξη με 28,3 %.

Η λέξη «Οργή» σε ποσοστό 45,3 % εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν ο «Φόβος» με ποσοστό 45,1 %, η «Ελπίδα» με 35,9 % και η «Ντροπή» με 33,2 %.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: