Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Τα πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το αβέβαιο μέλλον του κ. Τσίπρα

Το ρητό «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» θυμίζουν οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου, οι αντιπολιτευτικές εξάρσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι απερίσκεπτες τοποθετήσεις βουλευτών του κόμματος.
Την ώρα που το κόμμα βρίσκεται εγκλωβισμένο σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας και οι δημοσκοπήσεις δίνουν το ένα μετά το άλλο ηχηρά χαστούκια στους ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να ψελλίζουν... αιτήματα για πρόωρες εκλογές, αγνοώντας προφανώς ότι σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού η συντριβή τους θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.
Στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον, καθώς δεν είναι μόνο τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που προκαλούν απογοήτευση, αλλά και η γενική αίσθηση και το κλίμα στην κοινωνία ότι «ο Τσίπρας δεν τραβάει» με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία στην πιο δύσκολη φάση της τετραετίας να προηγείται με δεκαπέντε μονάδες και να φιγουράρει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό.
Αντί λοιπόν να πετούν επικοινωνιακές φωτοβολίδες κάθε λίγο και λιγάκι, ας αναζητήσουν ένα σοβαρό αφήγημα μήπως στα επόμενα έξι χρόνια καταφέρουν και πείσουν τους πολίτες και πετύχουν την επανάκαμψη. Αλλιώς ας αφήσουν τις ανέξοδες υποσχέσεις και τις τζάμπα μαγκιές και ας ξεχυθούν στα κάμπινγκ των Κυκλάδων για να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουν πολύ χρόνο για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους από το Φθινόπωρο.
Λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει πολλά βήματα ακόμη για να πετύχει την κανονικότητα στο εσωτερικό του και να ορθώσει ένα σοβαρό πολιτικό ανάστημα προσδοκώντας σε κάτι καλύτερο στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: