Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Φθαρμένο προϊόν ο ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί δεν αρέσει

Οι δηλώσεις αμφισβήτησης της στρατηγικής και των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας από στελέχη στο εσωτερικό του κόμματος έρχονται να αναδείξουν παθογένειες και αρρυθμίες που ταλαιπωρούν το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ 
και τον εμποδίζουν να αναπτύξει μια σοβαρή δυναμική και να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανάκαμψης με φόντο τις επόμενες Εθνικές Εκλογές.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που έχει στα χέρια της... η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου έχουν σκορπίσει απογοήτευση στις τάξεις των μεσαίων στελεχών και των οπαδών του κόμματος, ενώ δίνουν τροφή σε προβεβλημένα στελέχη όπως στην περίπτωση του κ. Κούλογλου να ασκήσουν κριτική για την πορεία που έχει χαράξει η ηγεσία.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πίσω από ανάλογες παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται η αγωνία όσων βλέπουν την απόπειρα ανακατάληψης των αρμών της εξουσίας να οδηγείται σε ναυάγιο, αφού το κόμμα εμφανίζεται στα μάτια της κοινής γνώμης ως φθαρμένο προϊόν.

Η ανικανότητα του κ. Τσίπρα να εκφράσει παραδοσιακές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που χαρακτηρίζονται από την μετριοπάθεια, τον ήπιο πολιτικό λόγο και ανανεωτικές τάσεις αλλά και η ταύτιση του κόμματος με κάθε αντιδραστική ακραία ακτιβιστική δράση που έλαβε χώρα στη διάρκεια της πανδημίας έχουν προκαλέσει ένα βαθύ ρήγμα με ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που βλέπει το κόμμα που κάποτε βρισκόταν στα χέρια του Λεωνίδα Κύρκου να ανταγωνίζεται την άκρα Αριστερά σε θέσεις και απόψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να δει κατάματα την πραγματικότητα και να καταλάβει πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσει και αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο εσωτερικό, ονειρεύεται εκλογές χωρίς να αντιλαμβάνεται πως αυτή η εξέλιξη θα σήμαινε το τέλος της δικής του πορείας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: