Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Ιδανικός αυτόχειρας η Μύκονος

Πολιτικά η κυβέρνηση δοκιμάζεται με το lockdown που επέβαλε στην διασκέδαση στην Μύκονο. 
Διαψεύδεται πανηγυρικά η αισιόδοξη κυβερνητική εκτίμηση για ένα ανέφελο καλοκαίρι, με άγνωστες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. 
Επανέρχεται η αβεβαιότητα που πιθανόν να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό. 
Εύλογα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του ανέδειξαν, ψευδολογώντας όμως, το περιορισμένο lockdown στην διασκέδαση στην Μύκονο. Δεν υπήρξε καθολικό lockdown με την γνωστή μορφή, όπως... ισχυρίστηκαν. Αντιπολίτευση είναι, την δουλειά της κάνει, θα μου πείτε. Και η υπερβολή και το ψέμα είναι μέσα στο παιχνίδι.
Άλλωστε, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες. 
Είναι αδιανόητο ολόκληρο κράτος να μην μπορεί να ελέγξει τα ιδιωτικά πάρτι που γίνονται σε βίλες σε ένα νησί. 
Αν δεν επαρκούσε η αστυνομική δύναμη, ας ενισχυόταν και ας επιβαλλόταν στους παραβάτες τα πιο βαριά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος (200.000 ευρώ). Ένας θα την «πλήρωνε» και οι υπόλοιποι θα συμμορφωνόταν. 
Ένα νησί του οποίου ο τοπικός πληθυσμός έχει κάνει το καθήκον του, εμβολιαζόμενος σε ποσοστό άνω του 80%, δεν μπορεί να ταλαιπωρείται από την ανευθυνότητα κάποιων που κερδίζουν χοντρά λεφτά από τη διοργάνωση των παράνομων πάρτι, λόγω της ανικανότητας ή και της απροθυμίας των Αρχών να εφαρμόσουν τον νόμο. 
Να παραβλέψω την εκδοχή κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Αν δούμε ψύχραιμα το lockdown στην διασκέδαση που επιβλήθηκε στην Μύκονο, πέραν όλων των άλλων, είναι και ένα μήνυμα προς:
  1. Άλλους τουριστικούς προορισμούς στους οποίους υπάρχουν δείγματα παρόμοιων συμπεριφορών με αυτών της Μυκόνου. Η επιλογή του συγκεκριμένου νησιού προφανώς ήταν συμβολική, για να φανεί η κρισιμότητα της κατάστασης και η αποφασιστικότητα των Αρχών. Ας σημειωθεί πως το ξενοδοχείο στην Μύκονο στο οποίο διαμένουν οι πάσχοντες είναι υπερπλήρες.
  2. Προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι αυτονόητο πως στην μαζική μετακίνηση χιλιάδων τουριστών δεν μπορεί να γίνει έλεγχος σε ποσοστό 100%. Συνεπώς, η μετάδοση του ιού μπορεί να ανακοπεί μόνον με τον εμβολιασμό των πολιτών. Με απλά λόγια αυτοί που βρίσκονται στην Μύκονο για να απολαύσουν τα όσα προσφέρει το νησί, θα τα στερηθούν εξαιτίας πολλών ή λίγων ανεύθυνων, αλλά και εξαιτίας της δικής τους συμπεριφοράς.
Δεν γνωρίζω βέβαια, αν οι τοπικές Αρχές θα μπορέσουν να τηρήσουν τα μέτρα, καθώς φαίνεται πρακτικά αδύνατο να «μαντρωθεί» ένας κόσμος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, που πήγε στο νησί για να ξεφαντώσει. 
Πολύ φοβούμαι πως τα πράγματα δεν θα κυλήσουν ήρεμα, εκτός αν οι τουρίστες, ημεδαποί και αλλοδαποί, εγκαταλείψουν το νησί μαζικά για άλλους προορισμούς. Αυτοί που πάνε στην Μύκονο δεν πάνε για να ψαρέψουν ούτε για πεζοπορία.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση χάνει το στοίχημα που έβαλε για μια καλή τουριστική σεζόν. 
Όχι για το μεμονωμένο περιστατικό της Μυκόνου, αλλά γιατί είναι βέβαιον πως θα επακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

ΥΓ. Ας σημειωθεί πως τα εμβόλια προστατεύουν σε ποσοστό κάτω του 60% από την νέα παραλλαγή του covid, σύμφωνα με τα νέα πορίσματα των Ισραηλινών. Αποτρέπεται η βαριά ασθένεια, κάτι που βεβαίως ανακουφίζει τις δομές Υγείας.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Αυτο το παραμυθι οτι ο εμβολιασμενος δεν μεταδιδει,μην ρισκαρεις γιατι ξυπνανε οι εισαγγελεις σιγα σιγα.[αληθευει το Υ.Γ.Αλλωστε,αυτο κανουν τα εμβολια.]Να δουμε ,θα ασχοληθει κανενας πώς σε μια περιοχη με υπερβολικο ποσοστο εμβολιασμενων,ανοσοποιημενων και μη φορεων,συμφωνα με τα τεστ,νησι ειναι το κερατο μου,ηρθαν κολυμπωντας;εχουμε τετοια κατασταση.[Δεν γνωριζω αριθμο βαρεως νοσουντων και θανατων που αποτελουν βασικα στοιχεια.Ιδωμεν.