Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12,8 μονάδων για τη ΝΔ (κάρτες)

Στο 12,8 κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Alco 
που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ και η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να ικανοποιεί στους περισσότερους τομείς, εν συγκρίσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...
Πρόθεση ψήφου
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η δημοσκόπηση της Alco για το Open προκύπτει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1% (έναντι 24% στην προηγούμενη μέτρηση) το ΚΙΝΑΛ 7% (έναντι 6,8%), το ΚΚΕ σταθερό στο 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6% και η ΜέΡΑ25 3,6%.

Στο ερώτημα ποιο εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τη μεγάλη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 40% έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια έρευνα το 31% των ερωτηθέντων έχει καλύτερη γνώμη για τον ΚΥριάκο Μητσοτάκη από εκείνη που είχε στις εκλογές για εκείνον. Το 37% έχει την ίδια και το 30% χειρότερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις τ 10% έχει καλύτερη γνώμη, έναντι 52% που έχει την ίδια και 33% που έχει χειρότερη.

Η κυβέρνηση ΝΔ έχει καλύτερη εικόνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική (44%), στην Οικονομία (40%), στην Υγεία (37%), στο Μεταναστευτικό (35%), στην Παιδεία (34%), στην προστασία του περιβάλλοντος (30%). Χειρότερη εικόνα από την κυβέρνηση Τσίπρα, έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα Εργασιακά (46%) και στην εγκληματικότητα (39%).

Το 41% είναι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δύο χρόνια μετά τις εκλογές, έναντι 56% που απαντά λίγο ή καθόλου. Συντριπτικό είναι το ποσοστό που δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (λίγο έως καθόλου απαντά το 73%) έναντι 22% που δηλώνει από αρκετά έως πολύ.

Τέλος, οι ερωτηθέντες στη μεγάλη τους πλειονότητα (54%) πιστεύουν ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας, έναντι 39% που πιστεύουν ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: