Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Η καλοκαιρινή εγρήγορση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα συνεπή ραντεβού με τις τοπικές κοινωνίες

Η διαρκής κινητικότητα του Πρωθυπουργού μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και η αποφασιστικότητα του να τηρήσει την υπόσχεση για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες στην περιφέρεια 
(τουλάχιστον μια φορά το μήνα), συνιστούν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ιδίου και -για πολλούς- την κύρια αιτία που του διασφαλίζει την πολιτική κυριαρχία έως σήμερα...

Η σημερινή επίσκεψη σε Μεσσηνία και Αρκαδία εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό, σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο που η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της επέκτασης του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης και που ο ίδιος υποστηρίζει με κάθε τρόπο την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με την κοινή γνώμη και του δίνει το πλεονέκτημα της ενημέρωσης για καίρια θέματα της καθημερινότητας χωρίς φίλτρα και χωρίς ενδιάμεσους παραμορφωτικούς φακούς.

Αυτή η διαδικασία έχει επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να πετύχει αξιοσημείωτη διείσδυση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και να στερήσει στον Αλέξη Τσίπρα τη μονοπώληση στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και στις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες που για χρόνια η Αριστερά κυριαρχούσε.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν άρδην από το 2016 και έπειτα με την προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού και την αταλάντευτη βούληση του να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα γνήσιο λαϊκό φιλελεύθερο κόμμα και να πετύχει τη πλατιά κοινωνική συμμαχία που τον οδήγησε στην αυτοδυναμία στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και που συνιστά ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες, όποτε κι  αν αυτές γίνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: