Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Οι μικρές νίκες και το μεγάλο στοίχημα της επιστροφής στην καθημερινότητα

Πρόσω ολοταχώς 
για να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας μέσα από στοχευμένες δράσεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο άνθρωπος, πηγαίνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στήσει μια ασφαλή γέφυρα με την κανονικότητα, δίνοντας έμφαση κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση του προγράμματος των εμβολιασμών, συγκεκριμένα υπουργεία προωθούν συντονισμένα δράσεις για... τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μετά από μία μακρά περίοδο αναταράξεων λόγω της πανδημίας.
Πέρα από τις διευκολύνσεις για την αποπληρωμή χρεών στο δημόσιο, τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, σειρά παίρνουν τώρα πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο που εντάσσονται στο ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα με ορίζοντα τη δημιουργία της νέας Ελλάδας όπως επανειλημμένα έχουν τονίσει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ολιστικής προσπάθειας για ένα καλύτερο και σύγχρονο σχολείο, μια νομοθετική πρωτοβουλία που βασίζεται σε τρεις επιμέρους πυλώνες, δηλαδή στην ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, στη θέσπιση μηχανισμού αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και στην ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης.
Την ίδια ώρα το αρμόδιο υπουργείο αναπτύσσει το σχέδιο του ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μια υποχρέωση της Πολιτείας και μία ανάσα για τις οικογένειες που δείχνουν εμπιστοσύνη στις δημόσιες δομές προσχολικής αγωγής.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο σεβασμό στο περιβάλλον και στην υλοποίηση πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση, όπως συνέβη με την ένταξη στο στόλο των δημόσιων συγκοινωνιών της Αθήνας νέου τύπου ηλεκτρικών λεωφορείων, ενώ ο ίδιος έστειλε ένα σαφές αντίστοιχο μήνυμα με την πρόσφατη επίσκεψη του στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία.
Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί μέσω του παραδείγματος της Αστυπάλαιας να στηρίξει ποικιλοτρόπως την ηλεκτροκίνηση, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: