Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Η άμεση επαφή Μητσοτάκη με την κοινωνία, το μυστικό της πολιτικής κυριαρχίας

Η άμεση επαφή με τους πολίτες συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία το συγκριτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της πολύμηνης πολιτικής του κυριαρχίας.
Η ικανότητα και η θέληση του εκάστοτε ηγέτη να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας η οποία αντιμετωπίζει ισχυρές αναταράξεις εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα του παρέχει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσει τα σημαντικά προβλήματα που την απασχολούν και να τα εντάξει στο ευρύτερο σχέδιο υλοποίησης της πολιτικής που σχετίζεται με την επόμενη μέρα της πανδημίας...
Είναι γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν περιορίζεται στις κλασικού τύπου ανακοινώσεις και βίντεο για να επικοινωνήσει με τους πολίτες αλλά στα σοβαρά θέματα επιλέγει την εκ του σύνεγγυς επαφή για να περάσει τα μηνύματα στην κοινή γνώμη, αλλά και να ακούσει τους προβληματισμούς της χωρίς φίλτρα και μεσάζοντες.



Η στρατηγική επιλογή των συνεχών περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του απέναντι σε ένα κοινό που του έχει δείξει μεγάλα ποσοστά εμπιστοσύνης και καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες από τον ίδιο και την Κυβέρνηση του.
Σε μία περίοδο που η Κυβέρνηση επιχειρεί να  κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του εμβολιαστικού προγράμματος και να ενισχύσει ποικιλοτρόπως τη συμμετοχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί σήμερα σε δύο περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με ποσοστά εμβολιασμού κάτω από το μέσο όρο.
Εκτός των, αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, επισκέψεων, ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει στους πολίτες την αδήριτη ανάγκη για να κλείσουν το σχετικό ραντεβού και να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτή διαδικασία απελευθέρωσης προκειμένου το Σεπτέμβριο η χώρα να είναι θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πιθανές νέες προκλήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: