Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Θα γίνει της... Κολάσεως! Τέλος στην εποχή των 700 ευρώ!

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης απαιτούν αντίστοιχες μελέτες. Οι εταιρείες του χώρου θα χρειαστεί να αναζητήσουν περισσότερα από δέκα χιλιάδες νέα εξειδικευμένα στελέχη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. 
Η νέα εποχή φέρνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, αλλά και αυξήσεις στους μισθούς. 
Κάπως έτσι θα επιστρέψουν τα ελληνόπουλα που εγκατέλειψαν την χώρα στα χρόνια της κρίσης. Στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα δώσει πολλές ευκαιρίες!...
Όσοι επιχειρούν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να βρουν στελέχη για τις επιχειρήσεις τους. Ο αριθμός 10.000 είναι απ’ αυτή την άποψη τρομαχτικός! Κι αφορά έναν και μόνο κλάδο. Το Ταμείο Ανάκαμψης όμως δεν αφορά έναν και μόνο κλάδο. Η ανάπτυξη θα αγγίξει πολλούς κλάδους της Οικονομίας, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση για την εύρεση στελεχιακού δυναμικού.
Είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση των μισθών σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Με άλλα λόγια, οι εργοδότες θα πρέπει να αποχαιρετήσουν την εποχή των 700 ευρώ. Όχι ότι αυτή η περίοδος ωφέλησε την υγιή επιχειρηματικότητα. Κάθε άλλο!
Μιλάμε για εξειδικευμένο προσωπικό. Η αγορά θα στραφεί αναγκαστικά στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την χώρα στα χρόνια της κρίσης. Είναι πραγματικά ένα καλό σενάριο για όλους. Σαν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε μία δραματική ταινία με happy end! Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Και τώρα φαίνεται να είναι το πιο ισχυρό σενάριο.

Έχουμε βιώσει την κρίση για περισσότερα από δέκα χρόνια και έχουμε ξεχάσει πως είναι να ζει κανείς σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον. 
Καιρός είναι να δούμε τι υπάρχει και από την άλλη πλευρά του φεγγαριού. 
Η επιστροφή των νέων στην Ελλάδα, η αύξηση των μισθών, θα προκαλέσουν ζήτηση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, για νέες κατοικίες. 
Η ανάπτυξη είναι μία αλυσιδωτή αντίδραση από την οποία κερδίζουν όλοι. 
Γι' αυτό είναι ένας στόχος για τον οποίον αξίζει κανείς να μάχεται. Επειδή θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα ελεύθερο και ασφαλές περιβάλλον. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, απ' αυτό που μας είχαν υποσχεθεί το 2015 οι οπαδοί του Μαδουρισμού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: