Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Αμηχανία στην Κουμουνδούρου για τα εργασιακά - Γιατί φοβάται ο Τσίπρας

Άρον άρον έσπευσε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει τη δική του πρόταση για τα εργασιακά συντηρώντας ένα θέμα που παραδοσιακά αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της ατζέντας του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παίξει μπάλα στον ευαίσθητο τομέα των εργασιακών σχέσεων και να προωθήσει ρηξικέλευθες διατάξεις  η εφαρμογή των οποίων θα φέρει τα πάνω κάτω και θα δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας... για τα δικαιώματα των εργαζομένων με την υιοθέτηση μέτρων που ισχύουν σε κάθε ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα έχει προκαλέσει πανικό στο επιτελείο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τους εξής λόγους:

Α) Η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ακυρώνει το αφήγημα της Αριστεράς περί ακραία φιλελεύθερου Μητσοτάκη και ανάλγητης Δεξιάς.
Β) Προστατεύει σκληρά εργαζόμενους (ντελιβεράδες) και δείχνει σεβασμό στο ρόλο του εργαζόμενου πατέρα.
Γ) Βάζει σε πρώτο πλάνο τον πραγματικό χρόνο εργασίας με τη υιοθέτηση της σχετικής κάρτας.
Δ) Θέτει εγγυήσεις για την τήρηση του ωραρίου και την πληρωμή των υπερωριών.

Μέσα σ΄αυτό το σκηνικό αλλαγών ο κ. Τσίπρας επιχειρεί εναγωνίως να ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα, καθώς στην περίπτωση που η Κυβέρνηση πετύχει την σωστή εφαρμογή των διατάξεων, θα βάλει ένα τέλος στην προπαγάνδα της Κουμουνδούρου, θα ενισχύσει την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας και ο Σύριζα για μία ακόμη φορά θα μείνει χωρίς βαρβάρους.
Γι’ αυτό και η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δίνει τα ρέστα της για να αποδομήσει την επίμαχη μεταρρύθμιση μπροστά στον «κίνδυνο» η κυβερνητική παράταξη  να κυριαρχήσει και στον κόσμο της εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: