Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Τι σηματοδοτούν οι διαρκείς αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το μέλλον του Τσίπρα

Εκνευρισμό και κατήφεια προκαλούν σε καθημερινή βάση οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τις συνεδριάσεις της προανακριτικής Καλογρίτσα στη Βουλή τόσο στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.
Τα όσα διαδραματίζονται γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Channel και την ενορχηστρωμένη απόπειρα της τότε Κυβέρνησης να ελέγξει τη λειτουργία των... μέσων μαζικής ενημέρωσης με μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, δημιουργούν δεδομένα και ένα δυσμενές κλίμα για την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αδιαμφισβήτητα θα επηρεάσει την επόμενη μέρα.
Παραδείγματος χάριν, οι επίμαχες εξελίξεις πλήττουν βάναυσα την εικόνα του κ. Τσίπρα και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ενώ συνιστούν ένα ισχυρότατο χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Αριστεράς και του λεγόμενου ηθικού της πλεονεκτήματος.
Κρατούν δέσμιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αμαρτίες του κυβερνητικού παρελθόντος και της άκρατης αλαζονείας και εμποδίζουν κάθε σκέψη απεγκλωβισμού και εκκίνησης μιας νέας πορείας. 
Οι ραγδαίες αποκαλύψεις έρχονται εκτός των άλλων να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της κυβερνητικής παράταξης για την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική ενορχηστρωμένη απόπειρα δημιουργίας ενός απόλυτου ελεγχόμενου τοπίου στα media, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.
Επιπλέον αυτό που μετρά περισσότερο είναι ότι τα έργα του κ. Παππά με τις ευλογίες Τσίπρα προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και στην ευαίσθητη κομματική της βάση που απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. 
Μια ψύχραιμη αποτύπωση των παραπάνω δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το μέλλον για τον Αλέξη Τσίπρα φαντάζει δυσοίωνο, ενώ η κλεψύδρα της πολιτικής του κυριαρχίας στο εσωτερικό του κόμματος του αδειάζει επικίνδυνα.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό και πολύ περισσότερο σε όσους τον εμπιστεύτηκαν για τις επιλογές του. Οι επόμενοι μήνες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε εξελίξεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: