Σάββατο 22 Μαΐου 2021

«Ξεστοκάρισμα» πανικού από τον Αλέξη Τσίπρα

Τον απόλυτο πανικό, την αβεβαιότητα και την απουσία σοβαρής στρατηγικής για να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το σημερινό του αδιέξοδο καταδεικνύουν οι τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέποντας την πορεία των πραγμάτων αισθάνεται την απώλεια κάθε ελέγχου και προοπτικής για την επόμενη μέρα.
Πως αλλιώς μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την αδιανόητη πρωτοβουλία που έλαβε χθες στη Βουλή να κηρύξει... υγειονομικό αντάρτικο την ώρα μάλιστα που η χώρα κάνει τα πλέον αποφασιστικά βήματα προς την έξοδο από την πανδημία και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Η πέρα από τη λογική θεατρική αυτή παράσταση του Αλέξη Τσίπρα για να φέρει δήθεν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση ήρθε να τον εκθέσει για μία ακόμη φορά στα μάτια της κοινής γνώμης και να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των πολιτικών του αντιπάλων πως η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι έννοιες ασύμβατες γι’ αυτόν και την ηγετική του ομάδα.
Μάλιστα, βλέποντας τη ζημία που προκάλεσε στην ήδη τραυματισμένη εικόνα του κόμματος, ορισμένα από τα ελάχιστα με κοινή λογική στελέχη, έσπευσαν να ανασκευάσουν, με την κ. Γεροβασιλή να επιχειρεί λίγο αργότερο στη διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή να επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να μιλά για παρερμηνεία της τοποθέτησης του αρχηγού της.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι με ανοησίες και τζάμπα μαγκιές, η σημερινή ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, ενώ οφείλει να αντιληφθεί κάποτε αν βέβαια μπορεί πως οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο, απαιτούν σοβαρότητα ιδιαίτερα από τους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, ένας εκ των οποίων είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Υπό αυτές τις συνθήκες οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα ελαχιστοποιούν τα περιθώρια για δημοσκοπική και πολιτική ανάκαμψη του κόμματος και εφόσον συνεχίσουν σ’ αυτήν την αδιέξοδη πορεία η εκλογική συντριβή θα καταστεί αναπόφευκτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: