Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Κολλημένος στις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας, ψάχνει σανίδα σωτηρίας στο εργασιακό

Προσπαθεί, δεν πείθει, αλλά δεν κάνει και κάτι για να αλλάξει τακτική. 
Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει «κολλήσει» γύρω στο 20%, επιχειρεί να κάνει το come back στην πολιτική σκηνή μέσα από συνεχείς απόπειρες να προκαλέσει τεχνητή όξυνση σε μία σειρά θεμάτων.
Ο κ. Τσίπρας δε δείχνει διατεθειμένος να διεκδικήσει ξανά την εξουσία μέσα από τη δημιουργία ενός αντιπολιτευτικού αφηγήματος, αλλά μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί σε μία στείρα παλαιοκομματικού τύπου προσέγγιση του πολιτικού παιχνιδιού...

Σε όλα τα σημαντικά θέματα του τελευταίου μήνα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις , δείχνοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή του στην κυβέρνηση, επιλέγει επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» που καταλήγουν σε πολιτικές ήττες.
Πλέον πρόσφατο, το να ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την συνεπιμέλεια και ταυτόχρονα να αποχωρεί από αυτή, μια και σύμφωνα με ορισμένες φωνές στο εσωτερικό του κόμματος, υπήρξε ο φόβος διαρροών.

Για τον πρώην πρωθυπουργό είναι σαφές ότι οι μέρες δεν περνούν ευχάριστα στην αντιπολίτευση.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά από τις εκλογές του 2019 , ο ΣΥΡΙΖΑ δε δείχνει να έχει συμφιλιωθεί με την ήττα γι’ αυτό και δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τα δημοσκοπικά του ποσοστά.
Όπως όλα δείχνουν μία από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για τον κ. Τσίπρα προκειμένου να αποκομίσει κομματικά οφέλη θα είναι το υπό κατάθεση εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Είναι σαφές ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το φρένο σε αυτή την κυβερνητική μεταρρύθμιση αποτελεί όρο πολιτικής επιβίωσης. Μία μοναδική ευκαιρία για να συσπειρώσει το πολιτικό του ακροατήριο, σε μία περίοδο που το έχει μεγάλη ανάγκη.
Αυτό το γνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και εδώ και περίπου δεκαπέντε μέρες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αποδόμησης της όποιας προσπάθειας του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: