Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Μας περνάτε για ηλίθιους;

Ένας αριθμός ρεκόρ και ένα κύμα υποστήριξης που όλο μεγαλώνει. 100.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν από τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους χωρίς εξωφρενικούς περιορισμούς. Διεκδικούν, δηλαδή , όσα είναι κατοχυρωμένα για τους πολίτες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Ορισμένοι από τα αριστερά, όμως, δεν συγκινούνται από τον πατριωτισμό και την φωνή των αποδήμων και εμμένουν σε... 
μία άτεγκτη θέση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όχι μόνο δεν θέλει την ισότιμη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία αλλά φτάνει στο σημείο να αρνείται η ψήφος τους να λαμβάνεται υπόψιν στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Γι’ αυτό προτείνει 4 έδρες γεωγραφικά κατανεμημένες και μάλιστα σε ενιαία λίστα , ώστε η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να μην προσμετράται στο πανελλαδικό ποσοστό και να μην έχει το ίδιο βάρος με εκείνη των υπολοίπων Ελλήνων.
Άρα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ζητάει να έχουν 300 φορές λιγότερη εκλογική επιρροή οι Έλληνες του εξωτερικού όταν θα ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους , ενώ αυτοί που έχουν τον χρόνο και τα χρήματα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα έχουν ψήφο που θα επηρεάζει 300 φορές περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα . 
Απαντήστε μας ,κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ , μας θεωρείτε ηλίθιους ; Πετάξτε το προοδευτικό- αριστερό προσωπείο σας αφού έχετε αποφασίσει να στηρίξετε την ταξική ψήφο.

Η πολιτική χυδαιότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καθώς θέλει να απευθυνθεί στους Έλληνες του εξωτερικού προσδοκώντας να κερδίσει ένα ποσοστό κοντά στο 20% , προσπαθεί να έχει ένα αφήγημα , το οποίο ,όμως, αδυνατεί να κατασκευάσει. Θέλει να περιορίσει τους Έλληνες του εξωτερικού τεχνηέντως χωρίς να τους εξοργίσει και χωρίς να τους στρέψει εναντίον του. Στην προσπάθειά του όμως αυτή , δεν τηρεί ούτε τις ισορροπίες αλλά ούτε και τα πολιτικά προσχήματα. Ο αισχίστου είδους εμπαιγμός – το χαρτί που παίζει πάντα και παντού – τον καθιστά το πιο μεφιστοφελικό κόμμα μεταπολιτευτικά.

Δεν είναι δυνατό να ασκούν μόνιμα μικροπολιτική , γιατί η μικροπολιτική σε ορισμένα ζητήματα μεταφράζεται ακόμα και ως εθνική προδοσία.

Έγραψε η Ειρήνη Κοτρούτσου.
meaculpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: