Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Η «μυθιστορηματική» υπόθεση Καλογρίτσα θα γίνει το κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Και μεις που είχαμε νομίσει ότι η πιο «μυθιστορηματική» σκηνή στη σχέση πάθους του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ ήταν τα νυχτερινά ραντεβού του Τσίπρα στο Κολονάκι και τη νωχελική παρουσία της γάτας των Ιμαλαίων... 
Τώρα έχουμε και τη Βουλγάρα καφετζού» του κ. Καλογρίτσα, ως ενδεικτικό της συνάφειάς του με τον Νίκο Παππά.
Έσφαξε με το βαμβάκι τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρεαν ότι ο Νίκος Παππάς όπως είδε τον Καλογρίτσα συνάντησε και άλλους επιχειρηματίες. Δηλαδή συμπέρανε με αφοπλιστική «απορία»:... «άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους με τον ίδιο τρόπο, άρα σημαίνει πως κοιμόταν στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε μένα, άρα υποθέτω έκανε τα ίδια σε όλους»!
Δηλαδή ο υπεύθυνος υπουργός που θα μοίραζε τις άδειες, με νόμο που εν τέλει κρίθηκε αντισυνταγματικός, κοιμόταν ενίοτε στο σπίτι ενός εκ των διεκδικητών!

Τελικά η πραγματικότητα ξεπερνά εαυτόν σε κάθε επεισόδιο, και συν τοις άλλοις αναδεικνύει την αφέλεια των καταγγελλόμενων ως μηχανορράφων. Υπάρχει μια μη ηθικολογική λαϊκή ρήση που δημιουργήθηκε τον καιρό που στην ελληνική ύπαιθρο άνθιζε η ζωοκλοπή. Ρωτάει: «Ξέρεις να κλέψεις;» -Ξέρω! «Ξέρεις να κρυφτείς;» -Όχι! «Μα τότε γιατί τι κλέβεις;».
Αυτό έπαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ – όπου η «κλεψιά» αντικαθίσταται με τη μηχανορραφία. Νόμιζαν με την μηχανιστική λογική τους, ότι οι δύο προηγούμενοι διήρκησαν και εναλλάσσονταν στην εξουσία επί σαράντα χρόνια, επειδή είχαν τα ΜΜΕ μαζί τους.

Καμία άλλη κοινωνιολογική διερεύνηση δεν τους απασχόλησε. Άλλωστε στη λογική τους ο λαός εκ φύσεως ανήκει στην Αριστερά. Οπότε για να μην την επιλέγει είναι επειδή κάποιοι επικυρίαρχοι του χρήματος τον «καναλαρχούν».
Έτσι επιδόθηκαν με ταχύρρυθμα βήματα σε αυτό που νόμιζαν ότι είναι το βασικό τους εμπόδιο: Να αλώσουν και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα ΜΜΕ. Είχαν βέβαια και το παράδειγμα του συντρόφου Μαδούρο (προχθές έκλεισε την τελευταία ανεξάρτητη εφημερίδα, την «ElNacional» με εξοντωτικό πρόστιμο 13 εκ. δολάρια).
Στην εξουσιαστική βουλιμία τους δεν κατανόησαν ότι αυτά δεν γίνονται σε μια χώρα της ΕΕ, με social media, δορυφορικές κεραίες, και με ένα λαό που σαφώς έχει μια κάποια δημοκρατική παιδεία, η οποία απέχει εκείνων των πρώην κομμουνιστικών Ουγγαρίας και Πολωνίας, όπου κυριαρχούν ανελεύθεροι ηγέτες.

Ενδιαφέρον έχουν και τα όσα σύμφωνα με πληροφορίες είπε ο Χρ. Καλογρίτσας για το θέμα της διανομής των μετοχών του καναλιού «Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου Παππά». Οσο για τον πολλά βαρύ Πολάκη, του είπε «μη φωνάζεις, είσαι με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου».
Διατηρούμε επιφυλάξεις ώσπου να αποδειχτούν τα όσα εμφανίζεται να δηλώνει ή τουλάχιστον για τις λεπτομέρειες των παραπάνω. Ας ελπίσουμε ότι η όλη υπόθεση θα παραμείνει «σκερτσόζα», με αφορμή την αφέλεια και την απειρία των νεαρών εξουσιαστών. Θα χαροποιήσει και τους ίδιους τους Συριζαίους, οι οποίοι χθες κυκλοφόρησαν non paper στο οποίο αναγράφουν:
« Ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του στην Προανακριτική. Ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομά του, σήμερα παραδέχτηκε ότι έβαλε 14,5 εκ. ευρώ. Άρα αντί για «μπροστινός» του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά «μπροστινός» του γιου του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Και βεβαίως όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον… έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε «ψυχικά αδύναμος» να συνεχίσει την κατάθεσή του».

Φυσικά άσχετα με το που κατέληξαν και ποιος ενθυλάκωσε τα 3 εκ., αυτά εστάλησαν από τους Άραβες επιχειρηματίες για προκαταβολή τηλεοπτικού σταθμού. Ως εκ τούτου οι πολιτικές παρενέργειες δεν θα κατασιγάσουν, και δεν θα μπορέσει να τις αντιμετωπίσει με σαρκαστικό χαμόγελο ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πέραν των εντυπωσιακών λεπτομερειών που καταγράφονται στο ρεπορτάζ και που δεν ενδιαφέρουν το παρόν σημείωμα, επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες Μαρινάκη και Κοντομηνά, περί συνάντησης μαζί τους, και μάλιστα «με εντολάρες» όπως είπε.

Η Προανακριτική αυτή λειτουργεί ήδη πιο εντυπωσιακά από την αντίστοιχη του Παπαγγελόπουλου, γιατί το θέμα είναι πιο λαμπερό καθώς αφορά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και τα πρόσωπα που εμπλέκονται επικοινωνικώς είναι λαμπερότερα της υπόθεσης Novartis. Παράλληλα υπάρχουν εκατομμύρια που πάνε κι έρχονται κι εξάπτουν το λαϊκό ενδιαφέρον, ενώ οι συνωμοσίες που φέρονται να έλαβαν χώραν, «ζωντανεύουν» και αναπαριστούνται με διαλόγους.
Τα social media βρήκαν ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα, και αυτό σημαίνει ότι εφόσον αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, όσο ίσως δεν πλήρωσε με την σκευωρία της Novartis.

Και σε κάθε περίπτωση από όλη τη διαδικασία θα βγει κερδισμένη η δημοκρατία και θα γίνει μάθημα για μελλοντικούς εξουσιομανείς πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: