Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ο «Τοξότης» και το «πάρθιον βέλος» του Καλογρίτσα

Διαβάζοντας την αποκαλυπτική κατάθεση του ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρίας «Τοξότης» κυρίου Χρήστου Καλογρίτσα, στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο "ΣΥΡΙΖΑ Channel", μου ήρθε συνειρμικά στο μυαλό, ότι ο «καπετάνιος», όπως τον αποκαλούσε ο Νίκος Παππάς, εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας, γνώριζε και αρχαιοελληνική ιστορία.
Διότι δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος «Τοξότης»... της εταιρείας του. Στην αρχαϊκή και κλασική εποχή οι τοξότες μαζί με τους ακοντιστές και τους σφενδονίτες αποτελούσαν το ελαφρύ πεζικό. Φημισμένοι τοξότες ήταν οι Κρήτες και οι Σκύθες αλλά υπήρχαν και σε άλλες πόλεις. Οι Αθηναίοι το 479 πχ είχαν σημαντική δύναμη που διακρίθηκε εναντίον του περσικού ιππικού πριν από την μάχη των Πλαταιών.
Αυτά αναφέρει η ιστορία και τα τονίζω, γιατί ο συμπαθής κύριος Χρήστος Καλογρίτσας, εξαπέλυσε «τα πάρθια βέλη του», (ήταν μια ιδιόρρυθμη πολεμική τακτική των Πάρθιων, οι οποίοι ενώ πολεμούσαν, ξαφνικά οπισθοχωρούσαν και ενώ έδιναν την εντύπωση ότι εγκαταλείπουν την μάχη, ξαφνικά επιτίθενται και πάλι) κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Στην κατάθεση – ποταμός, ενώ δεν έκρυψε ότι «ήμουν και είμαι αριστερός στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ», έδωσε στεγνά, τον φίλο του Νίκο Παππά, ότι είχε ρόλο συντονιστή για το στήσιμο του καναλιού. Είπε για τον τέως υπουργό ότι είναι φίλος του (αν έχεις τέτοιους φίλους…), ενώ του πρότεινε να τεθεί «μπροστινός» για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.
Επίσης, αποκάλυψε ότι τον έφερε ο φίλος Νίκος Παππάς σε επαφή με κάποιους ξένους, που δεν τους γνώριζε, αλλά επειδή ήταν στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ «είπα ας πάει κι αυτό». Με τον Νίκο Παππά, είχε και πολλές συναντήσεις, «στο σπίτι μου, στο σπίτι του, σε ταβέρνες και παντού». Και στο Πόρτο Χέλι, συναντήθηκε με κάτι ανθρώπους που «ήρθαν από την άλλη πλευρά». Είπε ότι δώσαμε τα χέρια, ήπιαμε, φάγαμε και έγινε μια συμφωνία φτιαγμένη «Εγώ τόνισε- αγγλικά δεν μιλάω, αλλά μόνον Καρδιτσιώτικα».
Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία αποκαλύπτουν πλήρως για το πώς πολιτεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αλήστου μνήμης διακυβέρνηση της χώρας. Τελικά, ο νέο- καπετάνιος Χρήστος Καλογρίτσας, φαίνεται πως πιστεύει, ότι «αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία» και έτσι μπορεί να γλιτώσει από τον λαβύρινθο, που τον έκλεισαν οι σύντροφοι του αριστεροί.

Εκείνο, που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι το πώς ο «πρωτοκαπετάνιος» της πρώτη φορά αριστεράς, αντιμετωπίζει όλον αυτόν τον χείμαρρο καταγγελιών. Μπορεί σήμερα να έχει ήσυχη την συνείδηση του- άραγε- ο Αλέξης Τσίπρας;

Του Γιάννη Μιχαήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: