Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Νέα δημοσκόπηση: Αυξάνεται η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ - Ισχυροποιείται ο Μητσοτάκης (κάρτες)

Αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ισχυροποιείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 14 μονάδες διαφορά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% ( έναντι 38,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% (μια μονάδα λιγότερη από... την προηγούμενη μέτρηση).
Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.
Στην παράσταση νίκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 70%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17%. 
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45%, ο Αλέξης Τσίπρας το 26% και κανέναν από τους δυο το 23%.
Σε ερώτηση για το αν πιστεύετε πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε σωστή κατεύθυνση το 63% πιστεύει πως βαδίζουμε σωστά, το 31% λάθος και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ. Για το πως χαρακτηρίζετε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση το 14% λέει πως είναι άνετοι, το 48% μέτρια, το 33% δύσκολη και 5% δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο το 66% εκφράζεται θετικά, το 23% αρνητικά ενώ ένα 11% δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Με το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 60% είναι θετικό, μόλις το 10% εκφράζεται αρνητικά, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 30% λέει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Για τον αντικαπνιστικό νόμο η γνώμη των πολιτών είναι θετική καθώς το 75% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ το 17% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.
Άνετη (13%) έως πολύ άνετη (1%) χαρακτηρίζει την προσωπική οικονομική του κατάσταση το 14% των ερωτώμενων (σταθερό ποσοστό συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση), 48% χαρακτηρίζει την προσωπική του κατάσταση μέτρια (έναντι 46% στην προηγούμενη έρευνα), και το 33% συνολικά δύσκολη (24% έναντι 27% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έως πολύ δύσκολη (9% έναντι 8%). Το 5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (σταθερό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: