Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ψήφος Αποδήμων: O ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην πολιτική απομόνωση

Οι τακτικισμοί και τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ για την Ψήφο των Αποδήμων τον οδηγούν στην πολιτική απομόνωση.

Αντίθετα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολιτικές συναινέσεις από τα περισσότερα κόμματα για την Ψήφο των Αποδήμων.
Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας κατέθεσε  την οριστική διατύπωση... του περιεχομένου της αναθεωρητέας διάταξης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα θέτει τους βασικούς άξονες που στη συνέχεια θα εξειδικευθούν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.
Η Kυβέρνηση προχώρησε σε μια προσθήκη της φράσης που επιθυμούσε το ΚΚΕ περί «πραγματικού δεσμού με τη χώρα» στην πρότασή της για την αναθεώρηση του άρθρου 54, προκειμένου να αρθούν οι ενστάσεις του Περισσού. 
Έτσι, ενώ φαινόταν πώς άνοιγε διάπλατα ο δρόμος προκειμένου η διάταξη να συγκεντρώσει ευρύτατη πλειοψηφία, ήρθαν στο προσκήνιο οι γνωστοί τακτικισμοί και «παιχνίδια» του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.
Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας «έγιναν δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η προσθήκη του πραγματικού δεσμού ως περιορισμού της ρύθμισης, ενώ έχει ομογενοποιηθεί η ορολογία, όπως επίσης είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύο θέματα τα οποία είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί.
«Θέλουμε να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη, να αναγνωρίσει δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους αποδήμους αλλά αυτό να είναι ουσιώδες στοιχείο της ρύθμισης και στο Σύνταγμα και ως νόμου», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 
«Ελπίζω να μην είναι σκόπιμο, αλλά στην διατύπωση που προτείνει η Νέας Δημοκρατίας, προβλέπονται τρεις διαφορετικές πλειοψηφίες για το νόμο που θα ρυθμίσει την Ψήφο των Αποδήμων. Δεν είναι λογικό για την ίδια συνταγματική ύλη, για τη ρύθμιση της Ψήφου των Αποδήμων, να έχουμε έως και απλή πλειοψηφία, από την πλειοψηφία των 200 ψήφων που είχε οριστεί στη διαδικασία της αναθεώρησης», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: