Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«Όχι» στην κατάληψη - «Ναι» στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μετά από την ένταση που επικράτησε στην ΑΣΟΕΕ όταν ομάδα αναρχικών εισέβαλε σε αμφιθέατρο όπου πραγματοποιούνταν η γενική συνέλευση των φοιτητών, η απόφαση που ελήφθη στηρίζει τη μη συνέχιση της κατάληψης.
Ακόμη, οι φοιτητές ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορούν να ψηφίζουν στις συνελεύσεις.
Τα δύο πλαίσια που κατέβηκαν ως ένα ενιαίο, των «Ανεξάρτητων Φοιτητών ΑΣΟΕΕ» και της «Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας» επικράτησαν με 240 ψήφους έναντι του...
«Αγωνιστικού Πλαισίου Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων» που έλαβε 229 ψήφους.
Η απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΑΣΟΕΕ:
«Σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο των ''Ανεξάρτητων Φοιτητών ΑΣΟΕΕ'' και της ''Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας'' αποφασίστηκε: 
1. Kαθιέρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν για τις φοιτητικές συνελεύσεις.  
i) Η πλατφόρμα θα είναι ξεχωριστή του e-class, αλλά οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση σε αυτή με τους κωδικούς του e-class. 
ii) Δεν αναιρούμε τις φοιτητικές συνελεύσεις στην παρούσα τους μορφή. Ο κάθε ένας θα μπορεί να παρευρεθεί για να ακούσει αυτούς που έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν τα πλαίσια τους εκεί πριν τα αναρτήσουν στην πλατφόρμα. 
iii) Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα υπάρχει συνεχώς ανανεωμένη ενημέρωση για τα θέματα που θα ψηφιστούν από τους φοιτητές ώστε να είναι σε θέση να μπορούν να ψηφίζουν σωστά.
iv) Ο χρόνος δημιουργίας της θα είναι πολύ μικρός μια και μπορεί να γίνει αξιοποίηση  ήδη υπαρχόντων συστημάτων όμως το ZEUS το οποίο διασφαλίζει όλα τα αναγκαία πρότυπα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. (https://zeus.grnet.gr/zeus/)
2. Επειδή ο σκοπός είναι η εύρεση κοινού εδάφους, παροτρύνουμε τη φοιτητική νεολαία να βρει τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι όμως δεν θα επεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνεπώς αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε παράνομη κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.    Παρακάτω παραθέτουμε τα ξεκάθαρα πλεονεκτήματα της καθιέρωσης μίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
α. Ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές
β. Δεν είναι αναγκαία η προσέλευση από φοιτητές που μένουν μακριά ή δεν έχουν καν μαθήματα τις μέρες αυτές
γ. Μικρότερος χρόνος διεξαγωγής ψηφισμάτων και ξεκούραστη διαδικασία για όλους
δ. Χωρίς τον φόβο του στιγματισμού
ε. Μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και επίτευξη πιο δημοκρατικών διαδικασιών
στ. Συμμετοχή αποκλειστικά φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
ζ. Αποφυγή ανθρώπινου λάθους στην καταμέτρηση
8. Επιλογή ανώνυμης ψηφοφορίας ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς επιρροή από εξωγενείς παράγοντες
Για τους παραπάνω λόγους, παροτρύνουμε όλους εσάς να υπερψηφίσετε το παραπάνω πλαίσιο μια και διασφαλίζεται έτσι ο κοινός μας σκοπός που όπως θέλουμε όλοι να πιστεύουμε πως είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: