Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο δωδεκάλογος της επιτυχίας των manager

Oι κανόνες για την επιτυχία μιας επιχείρησης ή ενός manager είναι πολλοί. 

Ορισμένες από τις πιο ουσιαστικές θέσεις σε θέματα συμπεριφοράς παρατίθενται παρακάτω.
Ο δωδεκάλογος «επιτυχίας» σίγουρα θα έχει την ιδιότητα, αν μη τι άλλο, να προσφέρεται στην κριτική σκέψη.
Ιδού κάποιες σκέψεις και παραινέσεις:



1. Κάθησε – Μόνος – Ηρέμησε – Σκέψου. Ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.
2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.
3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου -κι ας είναι μακροχρόνιοι.
4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες εργασίες και γράψε τον προγραμματισμό σου και ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων στόχων. Δώσε προτεραιότητες.
5. Ξύπνησε τον μικρό γίγαντα και τη σιδερένια θέληση που κρύβονται μέσα σου. Ανάπτυξε και συγκέντρωνε καθημερινά θηριώδη αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου.
6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά θετικά ρητά μηνύματα και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.
7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους. Δεν είναι μόνον αντιπαραγωγικοί, είναι και επιζήμιοι.
8. Να θυμάσαι: είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και την ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπου σου, ανώτερους και κατώτερους, παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν.
9. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική ή περιστάσεις να σε παρεκκλίνουν από την πορεία σου. Ξέγραψε το «τι θα πει ο κόσμος». Ο κόσμος, ούτως ή άλλως, ποτέ δεν κάνει θετικά σχόλια.
10. Τράβα εμπρός, πάντα με κρίση το συμφέρον σου και την εκπλήρωση των στόχων σου. Ξεκίνησε την εφαρμογή του αριθμού 1 τώρα… και όχι αύριο το πρωί. Να αξιολογείς την πορεία εφαρμογής του προγραμματισμού σου κάθε εβδομάδα.
11. Μην εγκαταλείψεις ποτέ τις προσπάθειές σου. Αν σκέπτεσαι και είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι ο «απαραίτητος δρόμος» που πρέπει να περάσεις για να φτάσεις στην επιτυχία. Το επόμενο πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Να ξαναπροσπαθήσεις και να ξαναπροσπαθήσεις…
12. Να θυμάσαι: καμία επιτυχία δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. Μάθε πρώτα να χάνεις, μετά μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. Είναι αδύνατον να μην πετύχεις. Οι επιτυχημένοι συνάνθρωποί σου εγγυώνται την επιτυχία σου διότι πέρασαν από τον ίδιο δρόμο. Άντεξαν και πέτυχαν.
ΠΗΓΗ: ΕΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: