Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ [live]

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ [live] Associated Press: Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ
Guardian: 276 εκλέκτορες συγκεντρώνει ο Τραμπ, έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον
Παρακολουθήστε LIVE αναμετάδοση από Αμερική
Στα χέρια του Τραμπ Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων
Η Κλίντον δεν θα κάνει σήμερα δηλώσεις, έστειλε τους ψηφοφόρους της για ύπνο...
Δείτε live τα αποτελέσματα
Συνεχής ενημέρωση με βίντεο και εξελίξεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την ανατροπή και εξελέγη νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Associated Press, καθώς συγκεντρώνει 276 εκλέκτορες έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον. 

Οι πολιτείες που έχει κερδίσει ο κάθε υποψήφιος μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Politico
Ντόναλντ Τραμπ: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Τζόρτζια, Άινταχο, Ιντιάνα, Aϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μισούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια και Γουαϊόμινγκ, Πενσυλβάνια.
Χίλαρι Κλίντον: Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Χαβάη, Ουάσινγκτον, Ιλινόις, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νεβάδα, Νιου Τζέρσι, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Όρεγκον, Ρόουντ Άιλαντ, Βιρτζίνια, Βέρμοντ, Ουάσινγκτον DC και Νεβάδα.
Δείτε live τα αποτελέσματα, στον διαδραστικό χάρτη του Politico ΕΔΩ
 Ενημέρωση
είδος από :
  Η πρώτη ομιλία του Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ
«ΗΠΑ σας ευχαριστώ. Συγνώμη που σας κράτησα τόσο πολύ να περιμένετε.
Σας ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ. 

Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Χίλαρι Κλίντον, που μας συνεχάρη όλους εμάς για τη νίκη μας και την συνεχάρη εγώ την ίδια και την οικογένειά της για την πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη που έδωσε. 
Η Χίλαρι εργάστηκε πάρα πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα και της έχουμε χρέος για τα αξιώματά της 
ειναι η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. 

Σε όλους λέω ότι είναι ώρα να γίνουμε ένας ενωμένος λαός. 
Υπόσχομαι σε κάθε πολίτη της χώρας ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, 
και αυτους που επέλεξαν να μην με υποστηρίξουν.
Ερχομαι προς τα εσάς, σας δίνω χείρα φιλίας και σας λέω να εργαστούμε μαζί για το καλό αυτής της σπουδαίας χώρας.
Η δική μας καμπάνια ήταν ένα απίστευτο μεγάλο κίνημα εργαζομένων ανδρών και γυναικών που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον. 
Ενα κίνημα Αμερικανών όλων των φυλών και όλων των κοινωνικών υποβάθρων. 

Θέλω να υπηρετήσω τον λαό. 
Θα αρχίσουμε με τον στόχο της ανοικοδόμησης αυτού του έθνους.
Ξόδεψα όλη μου την ενέργεια βλέποντας όλο αυτό το δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί. 
Εχουμε τρομερό δυναμικό. 
Κάθε Αμερικανός θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το όνειρό του.
Οι ξεχασμένοι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι .
Θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης και βέβαια θα καλέσουμε τους καλύτερους και τους σπουδαιότερους για να μας βοηθήσουν να ξαναχτίσουμε τη χώρα.
Εχουμε ένα σπουδαίο οικονομικό πλάνο. 
Θα συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη. 
Κανένα όνειρο δεν είναι πολύ μεγάλο, καμία πρόκληση δεν είναι πολύ μεγάλη. 
Η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο.
Πρόκειται να ονειρευτούμε ξανά για τη χώρα μας μεγάλα και σπουδαία πράγματα. 
Θα βάζουμε πρώτα το συμφέρον της Αμερικής αλλά θα είμαστε δίκαιοι με όλα τα έθνη. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για αυτή την ιστορική νίκη. 
Τους γονείς μου για αυτή την ιστορική νίκη, ήταν υπέροχοι και σπουδαίοι, τις αδελφές μου, τον αδελφό μου, και αυτόν που έχασα, φανταστική οικογένεια.
Την Μελάνια και τον Τομ, την Ιβάνκα, την πρώην σύζυγό μου.
Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ γιατί τα ανεχθήκατε όλα αυτά. 
Σας ευχαριστώ όλους.
Τι καλή ομάδα που έχω, μου έδωσαν πολύ υποστήριξη». 
  Πενς: Η Αμερική εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο
«Αυτή είναι μία ιστορική νύχτα. Ο Αμερικανικός λαός μίλησε, και οι  άνθρωποι της Αμερικής εξέλεξαν τον νέο τους πρωταθλητή. Η Αμερική εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο. Είναι σχεδόν δύσκολο για έμενα να εκφράσω την τιμή που εγώ και η οικογένειά μου νιώθω... να είμαι αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε ο Μάικ Πενς. Αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του δήλωσε ότι είναι «βαθύτατα ευγνώμων προς τον αμερικανικό λαό για την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την ομάδα ... και είμαι ως επί το πλείστον ευγνώμων προς τον εκλεγέντα πρόεδρο, του οποίου η ηγεσία και το όραμα θα κάνει την Αμερική μεγάλη και πάλι».  
  Η Κλίντον τηλεφώνησε στον Τραμπ
Η Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ για να παραδεχθεί την ήττα της, σύμφωνα με το CNN. 
  ΑP: Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ
  ​Αποδοκιμασίες οπαδών του Τραμπ για τις δηλώσεις Ποντέστα -«Κλείστε την μέσα» φωνάζουν
Τις αντιδράσεις των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα. 

Καθώς ο Ποντέστα μιλώντας στο κεντρικό εκλογικό κέντρο της Χίλαρι Κλίντον έστειλε τους οπαδούς της υποψήφιας των Δημοκρατικών για ύπνο λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη ψήφοι που πρέπει να καταμετρηθούν, μοιάζοντας να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα, οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταφέρει το Politico ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες με ορισμένους να φωνάζουν «κλείστε την μέσα». 
  Ποντέστα σε οπαδούς της Κλίντον: Πηγαίνετε για ύπνο, ακόμη γίνεται καταμέτρηση
Στην πρώτη επίσημη αντίδραση του «στρατοπέδου» της Χίλαρι Κλίντον, ο επικεφαλής της καμπάνιας της, Τζον Ποντέστα, έστειλε τους οπαδούς της για ύπνο, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι.

Πριν από λίγο ο Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον, εμφανίστηκε στο Javits Center, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει το «πάρτι» της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

«Περιμένουμε ακόμη. Ερχονται ακόμη ψήφοι και πρέπει να καταμετρηθούν όλες. Κάθε μία μετράει. Σε κάποιες πολιτείες είναι πολύ οριακό το αποτέλεσμα. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο απόψε», είπε ο Ποντέστα, στην πρώτη επίσημη αντίδραση από το «στρατόπεδο» της Κλίντον. Απευθυνόταν σε όσους είχαν απομείνει στο Javits Center, καθώς πολλοί είχαν αποχωρήσει ήδη, απογοητευμένοι και με δάκρυα στα μάτια.

Αλλά ακόμη και τους επίμονους, ο Ποντέστα τους έστειλε στο σπίτι τους. «Ακούστε με όλοι, πρέπει να πάτε στο σπίτι σας, να κοιμηθείτε. Θα έχουμε να πούμε περισσότερα αύριο», τους είπε, με το «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών να μην προχωρούν σε αποδοχή της ήττας, παρά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

«Να γνωρίζετε ότι οι φωνές σας και ο ενθουσιασμός σας είναι πολύ σημαντικός για την Χίλαρι και για όλους μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους σας, αλλά και για εκείνη. Εκανε μία καταπληκτική δουλειά και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη δουλειά της. Θα είμαστε αύριο το πρωί πάλι μαζί», είπε στον κόσμο.
Μόλις κατέβηκε από το βήμα, άρχισαν να φεύγουν και οι τελευταίοι από το Javits Center, το οποίο άδειασε γρήγορα. 

  Ο Φάρατζ πανηγυρίζει για τον Τραμπ και θέλει να εργαστεί γι αυτόν
Σε tweet του, ο Βρετανός πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μεγαλύτερη από το Brexit. Μάλιστα ο πρώην αρχηγός του αντιευρωπαϊκού UKIP στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε πως με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2016, είναι πρόθυμος να δεχθεί μια θέση εργασίας από τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
  Έντονες αναταράξεις στις αγορές προβλέπουν οικονομολόγοι
Ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) δήλωσε: «φυσικά θα δούμε βραχυπρόθεσμα αναταράξεις στις χρηματαγορές. Το βλέπουμε ήδη κι αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Αλλά όπως και μετά το Brexit τα πράγματα θα ηρεμήσουν. Ο Τραμπ δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει πολλά απ' τα τρελά του σχέδια -όπως στην φορολογική πολιτική και την πολιτική εμπορίου-. Στις ΗΠΑ η δημοκρατία λειτουργεί. Ακόμη κι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει». 
Ο Γεργκ Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank τόνισε: «Ο Τραμπ είναι διακηρυγμένος εχθρός του ελεύθερου εμπορίου και δεν θα υποστούν τις συνέπειες μόνον το Μεξικό, ο Καναδάς κι η Κίνα. Πολύ περισσότερο θα προκληθεί μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια τάξη εμπορίου. Με πρόεδρο τον Τραμπ το παγκόσμιο εμπόριο δεν πρόκειται να ξαναβρει την παλιά δυναμική του. Αυτό θα το νιώσει η Γερμανία, ως εξαγωγική δύναμη...»


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: