Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Από τη Ζωή Γεωργαντά*
Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κ. Ιωάννης Κούτρας, που χρεώθηκε τη δικογραφία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Μαζί με το πρόσφατο Βούλευμα Του Συμβουλίου του Αρείου ΄Πάγου με αριθμό 1331/1-8-2016 κατέθεσε στις 8-11-2016 την αθωωτική προς το νέο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο όμως είναι αυτό που θα αποφασίσει για την εις βάρος του Δημοσίου κακουργηματική πράξη του Α.Γεωργίου που συνίσταται στην ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του 2009...

Θα θυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση ο ίδιος εισαγγελέας με την τότε (2014) πρότασή του είχε ευθυγραμμιστεί με τις τυπικές εκδοθείσες κλήσεις της πειθαρχικώς τιμωρηθείσας ανακρίτριας Πεδιαδίτη.
Οι τυπικές κλήσεις σημαίνουν ότι η εν λόγω ανακρίτρια έκρινε ότι η υπόθεση της ψευδούς διόγκωσης του δημόσιου ελλείμματος και τα επακόλουθα δεσμά της χώρας μας στο ανελέητο άρμα των ατέλειωτων Μνημονίων δεν ήταν σημαντικά γεγονότα, ώστε να καλέσι σε απολογία τον κατηγορύμενο Γεωργίου, καθώς και τους δύο συγκατηγορούμενούς του υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τους κ. Ξενάκ και Μαλφέτα.
Θυμίζουμε ότι την πρόταση εκείνη του κ. Ι.Κούτρα δε δέχθηκε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο διέταξε περαιτέρω κύρια ανάκριση και λήψη απλογίας του κ. Γεωργίο και των δύο άλλων.
Επίσης ο εν λόγω κ. Εισαγγελέας δεν ειδε ούτε παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση ως έγκλημα που έπρεπε να τιμωρηθεί, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ' αριθμόν 1149/2015 Βούλευμά του παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου και αυτός δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Παρ' όλα αυτά και μετά το Αναιρετικό Βούλευμα 1331/1-8-2016 του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο ίδιος Αντιεισαγγελέας Εφετών υπέβαλε την από 8-11-2016 πρότασή του με την οποία φρονεί ότι δεν υφίστανται περιστατικά που να στοιχειοθετούν το έγκλημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και επίσης φρονεί ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του Γεωργίου στο Δικαστικό Ακροατήριο.
Σημειώνω ότι το Συμβούλιο Εφετών που θα ασχοληθεί με την πρόταση του κ. Ι. Κούτρα δεν είναι υποχρεωμένο να την υιοθετήσει καθόσον είναι ανεξάρτητη δικαστική Αρχή.
Πάντως η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και ότι υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους του 2009.
Και οι Έλληνες πολίτες έχουν επίσης καταλάβει ότι ο κ. Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του δεν ήταν παρά πιόνια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και της ευρωπαϊκής ελίτ των Βρυξελλών που την βόλευε να φορτώσει τα χρέη των γαλλογερμανικών τραπεζών της στους Έλληνες, με το πρόσχημα ότι οι επιληθείσες από αυτούς εξοντωτικές πολιτικές της ύφεσης και της ανεργίας ήταν η προϋπόθεσηγια να αναπτυχθεί η χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωζώνης.
*Πρώην στέλεχος της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Dimokratianews.gr
newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: