Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές στις ΗΠΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα - Live όλες οι εξελίξεις

Φωτογραφία: AP

Παρακολουθήστε LIVE αναμετάδοση από Αμερική
Ολονύχτια ενημέρωση για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση

Άρχισαν να κλείνουν οι κάλπες
Τι δείχνουν τα exit polls
Δείτε live τα αποτελέσματα
Ο Τραμπ καταγγέλλει πιθανές παρατυπίες: Οι εκλογικές μηχανές αλλάζουν ψηφοδέλτια
Συνεχής ενημέρωση με βίντεο και εξελίξεις...

Αρχισαν να κλείνουν οι κάλπες στις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ, μία αναμέτρηση ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Δείτε live τα αποτελέσματα, στον διαδραστικό χάρτη του Politico ΕΔΩ
 Ενημέρωση
είδος από :
  Νίκη της Κλίντον σε 7 πολιτείες και του Τραμπ σε 3 προβλέπει το CNN
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο αυτή τη στιγμή -κι ενώ έχουν κλείσει τα εκλογικά κέντρα σχεδόν στις μισές πολιτείες- η Κλίντον συγκεντρώνει 68 εκλέκτορες και ο αντίπαλός της 48. Πιο αναλυτικά, η υποψήφια των Δημοκρατικών κερδίζει το Ιλινόι (20 εκλέκτορες), το Νιου Τζέρσι (14), τη Μασαχουσέτη (11), το Μέριλαντ (10), το Ρόουντ Άιλαντ (4), το Ντέλαγουερ (3) και το District of Columbia (3). Ο Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην Οκλαχόμα (7), το Τενεσή (11) και το Μισισιπή (6), ενώ η μάχη είναι οριακή στην Πενσυλβάνια και το Νιου Χαμσάιρ.

  Αισιοδοξούν στο επιτελείο της Κλίντον για τη Φλόριντα
Όπως μεταδίδει το CNN με καταμετρημένο το 72% των ψήφων η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με 49,9% στη Φλόριντα, μια πολιτεία που «βγάζει» 29 εκλέκτορες. Στο επιτελείο της δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τελικά θα νικήσει η Δημοκρατική υποψήφια σ' αυτή την αμφίρροπη πολιτεία.
Μια ήττα του Τραμπ στη Φλόριντα, εκτιμούν αναλυτές, θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες επικράτησής του.
  Ανοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο -Περιμένουν νίκη Κλίντον
Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αναμένουν νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές.
Ο δείκτης Nikkei κατέγραφε άνοδο 0,64% ενώ το δολάριο κυμαινόταν σε μια ισοτιμία περί το 1:105 γεν, από 1:104,40 την προηγούμενη.
  ​Τραμπ: Λυπηρό ότι δεν με ψήφισε ο Μπους

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως λυπηρή την απόφαση του Τζορτζ Μπους του νεότερου να μην τον ψηφίσει.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του, Λόρα, επέλεξαν να μην ψηφίσουν για πρόεδρο των ΗΠΑ, αφήνοντας κενή τη σχετική επιλογή. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο.

«Πιστεύω ότι είναι λυπηρό. Οταν βλέπω τον Τζορτζ Μπους να το κάνει αυτό και βλέπω ότι ήταν σημαντικό για εκείνον να μας εμπλέξει στο Ιράκ, κάτι που ήταν προφανώς απαίσια απόφαση, όπως και ο τρόπος που μας πήρε ο Ομπάμα από εκεί ήταν επίσης απαίσιος. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποιο αντίκτυπο, ειλικρινά», σχολίασε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος. 
  Αυξημένη η συμμετοχή των γυναικών σ' αυτές τις εκλογές
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ewww.fivethirtyeight.com ο αριθμός των γυναικών που πήγαν στις κάλπες σ' αυτές εκλογές αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2012. απ' τα 46,3 εκατομμύρια των αμερικανών που ψήφισαν πρόωρα, το 56% ήταν γυναίκες. Το ερώτημα είναι αν αυτή η εξέλιξη θα ευνοήσει όντως την Κλίντον, όπως αναμένουν οι αναλυτές...


  CNN: νίκη Τραμπ στη Δ. Βιρτζίνια
Το αμερικανικό δίκτυο προβλέπει ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα επικρατήσει στη Δυτική Βιρτζίνια. Ωστόσο αποφεύγει τις προβλέψεις για τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο θεωρώντας οριακό το αποτέλεσμα.
  Σύμβουλος Τραμπ: «Μόνο με θαύμα θα νικήσουμε...»
Επιτελικό στέλεχος της προεκλογικής καμπάνιας του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου θεωρεί πώς μόνον με ένα θαύμα θα καταφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ να νικήσει σήμερα, όπως μεταδίδει το CNN. Ίσως, όπως εκτιμούν ορισμένοι, να πρόκειται για ένα τέχνασμα, μια έκκληση προς τους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν σ' όσες πολιτείες παραμένουν ακόμη ανοικτά τα εκλογικά κέντρα. 
  Τα πρώτα αποτελέσματα από τη Φλόριντα
Στο 30% της ενσωμάτωσης στη Φλόριντα, η Κλίντον προηγείται με 49,6% έναντι 47,8% του Τραμπ. 
H «οργή» των Αμερικανών σε αριθμούς...

60% όλων των ψηφοφόρων θεωρούν ότι η χώρα τους κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με σημερινές σφυγμομετρήσεις, που επικαλούνται οι New York Times. Περισσότεροι απ' τα δύο τρίτα των εκλογέων που ψήφισαν σήμερα δήλωσαν ότι είναι δυσαρεστημένοι ή οργισμένοι με την κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον. Μόνον 4 στους 10 θεωρούν έντιμη και αξιόπιστη τη Χίλαρι Κλίντον. Κι ακόμη λιγότεροι θεωρούν ειλικρινή τον Τραμπ.


  Το μήνυμα του Μάικ Πενς για τη νίκη Τραμπ στην Ιντιάνα
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς- κυβερνήτης της Ιντιάνα- ευχαρίστησε την πολιτεία του για τη συνεισφορά των 11 εκλεκτόρων στον Ρεπουμπλικανό. 

CNN: Ο Τραμπ κερδίζει Κεντάκι και Ιντιάνα και η Χίλαρι Βερμόντ

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι οριακό σε Τζόρτζια, Βιρτζίνια και Νότια Καρολίνα. 
Μέχρι στιγμής απ' τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να κερδίσει τη μάχη ο Τραμπ έχει εξασφαλίσει 19 και η Κλίντον τρεις. 
  Πάνω από 25 εκατ. tweet για τις αμερικανικές εκλογές
Τεράστια «κίνηση» έχουν προκαλέσει στο Twitter οι αμερικανικές εκλογές.

Πάνω από 25 εκατ. σχετικά tweet έγιναν τις πρώτες 18 ώρες της ημέρας των εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Twitter. Κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 1,389 εκατ. αναρτήσεις την ώρα.

Οπως όλα δείχνουν λοιπόν, θα ξεπεραστούν τα 31 εκατ. tweet που είχαν γίνει ολόκληρη την ημέρα των αμερικανικών εκλογών του 2012. 


Άνγκελα Μέρκελ: νίκη της Κλίντον θα αύξανε την «ισότητα των φύλων» στις τάξεις των διεθνών ηγετών...

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι, εάν κερδίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, θα πρόκειται για ένα βήμα προς μεγαλύτερη ισότητα των φύλων στις τάξεις των ηγετών της διεθνούς κοινότητας.
Η Μέρκελ είπε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης «με αγωνία», πάντως απέφυγε να κάνει σχόλια τόσο για την Κλίντον, όσο και για τον Τραμπ.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μια γυναίκα να κερδίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση «θα πλησιάζαμε λίγο σε μια ισορροπία μεταξύ των γυναικών και των ανδρών σε ηγετικές θέσεις».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προκαταρκτικά αποτελέσματα του CNN για την Ινδιάνα

Τραμπ:      72%
Κλίντον:    24%

Η Ιντιάνα είναι παραδοσιακό προπύργιο των Ρεπουμπλικανών, πόσο μάλλον που ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, κατάγεται απ' αυτή την πολιτεία.

  Ενας νεκρός και τουλάχιστον 3 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια
Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν, από τους πυροβολισμούς κοντά σε εκλογικό τμήμα στην Αζούσα, στην Καλιφόρνια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έχουν να κάνουν τουλάχιστον με έναν ύποπτο, ο οποίος ήταν βαριά οπλισμένος. 


Τα e-mails και οι βιντεοταινίες δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα, δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις

Σύμφωνα με την Washington Post μόλις ένας απ' τους δέκα ψηφοφόρους αποφάσισε ποιον θα ψηφίσει την τελευταία εβδομάδα, όπως προκύπτει απ' τις σφυγμομετρήσεις κατά την έξοδο των ψηφοφόρων απ' τα εκλογικά τμήματα. Έξι στους δέκα είχαν ήδη αποφασίσει μέχρι τα τέλη καλοκαιριού – νέα ευχάριστα τόσο για την Χίλαρι Κλίντον όσο και για τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού
τους περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις τον Οκτώβριο: κατ' αρχάς ο Τραμπ βρέθηκε στριμωγμένος στη γωνία μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο απ' το 2005, όπου ο εκκεντρικός μεγιστάνας κόμπαζε ότι θώπευε γυναίκες. Στη συνέχεια ήρθε ο επικεφαλής του FBI, Τζέημς Κόμεϊ να ανακινήσει την υπόθεση των e-mails της Κλίντον, για να ανακοινώσει τελικά τα τελευταία 24ωρα ότι η νέα έρευνα δεν βρήκε τίποτε το «μεμπτό» για την υποψήφια των Δημοκρατικών. 

  Η άφιξη της Κλίντον στο ξενοδοχείο Peninsula όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα
56% των Αμερικανών δηλώνουν ανήσυχοι με την προοπτική νίκης του Τραμπ, σε exit poll του CBS

Συγκεκριμένα το 37% είπαν ότι τους τρομάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο
το 26% ότι τους γεμίζει αισιοδοξία
το 21% ανησυχούν
το 13% δηλώνουν ενθουσιασμένοι

Exit polls: προβάδισμα της Χίλαρι στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους


Σύμφωνα με τους Los Angeles Times η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του αντιπάλου της στους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους, όπως δείχνουν στοιχεία απ' τα πρώτα exit polls. Το 65% των Ισπανόφωνων ψήφισαν Κλίντον, έναντι 27% που επέλεξαν Τραμπ. Το 2012 ο Ομπάμα είχε κερδίσει το 71% των Ισπανόφωνων έναντι 27% του Ρόμνι.
  Πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια κοντά σε εκλογικό τμήμα, με πιθανή εμπλοκή ενός αστυνομικού.

Το περιστατικό συνέβη στην Αζούσα, σύμφωνα με το KTLA, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση των τραυματιών. Πολλοί δρόμοι έκλεισαν στο σημείο, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.


Πηγή: Εκλογές στις ΗΠΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα -Live όλες οι εξελίξεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/299961/ekloges-stis-ipa-ta-prota-apotelesmata-live-oles-oi-exelixeis#ixzz4PTC9lTUo

Δεν υπάρχουν σχόλια: