Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης: Ιδού η δική σας λίστα διαπλοκής κ. Τσίπρα - Εγκαθιδρύετε δικό σας καθεστώς

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΕκλογές «εδώ και τώρα» ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε με δριμύτητα για εγκαθίδρυση καθεστώτος διαπλοκής.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, για την διαπλοκή, πυροδότησε έντονες αντεγκλήσεις. Καταλήγοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε το γάντι για εκλογές στον Πρωθυπουργό: «Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα. Ελάτε αν τολμάτε. Η πολιτική, οικονομική, θεσμική ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την εκλογική, ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείτε να το αναβάλετε, αλλά δεν θα το γλιτώσετε».

Με το που ανέβηκε στο βήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε να σφυροκοπά την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
«Οσο σας άκουγα κ. Τσίπρα, βυθισμένο στον εκνευρισμό και την αλαζονεία σας, θυμήθηκα μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο»» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να εξειδικεύσει κάνοντας αναφορές στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης: «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγουν τις χειρότερες πλευρές του μεταπολίτευσης. Από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό. Από αυτούς που ενώ έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους τους παραβιάζουν και λειτουργούν με αυταρχισμό. Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που αντί να ενώνουν, διχάζουν την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους» τόνισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: ««Όσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της. Οχι μόνο γιατί καταστρέψατε την οικονομία και κάνατε τους πολίτες πιο φτωχούς ή γιατί η αλαζονεία σας προσβάλλει ακόμη και τους πρώην υποστηρικτές σας» για να προσθέσει: «Ανεβήκατε στην εξουσία με ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας και αλαζονείας. Ηρθατε εδώ με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας. Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ποτέ ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που εξαπάτησε τους Ελληνες και δεν φεύγει από την εξουσία»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι ήδη παρελθόν», διερωτήθηκε «τι θα αφήσετε πίσω σας; Τους Καρανίκες;» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς «δικής σας διαπλοκής».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε: «Είναι η ιδεοληψία που γεννά την ανικανότητα ή η ανικανότητα που κρύβεται πίσω από την ιδεοληψία» για να απαντήσει: «Ο,τι και να ισχύει, η Ελλάδα είναι καλύτερη από εσάς και πρέπει να φύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Πάνω σ' αυτό στηρίξατε την επιχειρηματολογία σας. Κάποιοι σας πίστεψαν – ίσως όχι αδικαιολόγητα – αλλά δεν είδαν ότι είσαστε σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού». Μπαίνοντας στην ουσία της συζήτησης για τα κανάλια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε: «Τα ίδια μέσα που χαρακτηρίζετε «πειρατικά» δεν σας έδωσαν βήμα; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Ποιους κοροϊδεύετε; Είπατε για τον κ. Κοντομηνά. Για πείτε μου σας παρακαλώ, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι δουλεύει; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Σταματήστε να κοροϊδεύετε».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:
«Τα αποκαΐδια του πιο σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος ήρθαν σε εσάς. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε σας τον θετό τους πατέρα. Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον δικό του εργοδότη. Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος».
Για τον διαγωνισμό-φιάσκο
Μιλώντας για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η υπόθεση του διαγωνισμού -φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής».
Υπενθύμισε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είχε δηλώσει πως «ασφαλώς η κυβέρνηση θέλει κάποια δικά της ΜΜΕ».
Υπενθύμισε επίσης ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου του πρότεινε «μια πολύ απλή λύση» όπως είπε: «Επαναφέρετε αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα είμαι μαζί σας στον αγώνα κατά της διαπλοκής. Αν τότε με ακούγατε... Δεν τα θέλατε όμως αυτά. Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει κανένα λόγο για να ανακατέψετε την τράπουλα όπως σας βολεύει. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».
Κατηγόρησε το Αλέξη Τσίπρα πως «παρότι βούιζε ο τόπος» για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού «εσείς σπεύσατε να προεξοφλήσετε παρεμβαίνοντας ευθέως στην λειτουργία της Δικαιοσύνης».
Πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον δικό σας καναλάρχη: Είναι εκείνος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά από τις πρώτες σειρές σε εκδήλωση – τί άλλο; - για την διαπλοκή» υπονοώντας τον Χρ. Καλογρίτσα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον Πρωθυπουργό τα «αμείλικτα ερωτήματα» που όπως είπε, προκύπτουν για τον διαγωνισμό:
  • Γιατί το πρωτόκολλο έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας την προσφορά του;
  • Τι ακριβώς έλεγχος έγινε; Ποιος ήλεγξε τα βοσκοτόπια;
  • Γιατί η grand thorton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;
  • Γιατί ο υπουργός-καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του καναλάρχη; Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την αξία των εκτάσεων
  • Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την τράπεζα Αττικής;
  • Ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;
  • Πώς ακριβώς «έσπασαν» μεγάλα έργα κ. Σπίρτζη και κατέληξαν στον κ. Καλογρίτσα;
  • Ποιες οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την τράπεζα Αττικής; Βλέπετε που όλα συνδέονται; Μήπως ο κ. Σπίρτζης είχε τον πραγματικό έλεγχο της τράπεζας που θέλετε να κάνετε παραμάζαγό σας;
  • Σας φαίνεται λογικό, ο πρώτος επιλαχών είχε δηλώσει δημόσια ότι ήταν «λαγός» και έχει καταθέσει μηδενικές προσφορές στο διαγωνισμό;
Επιχειρήσατε να στήσετε ένα βολικό νέο τρίγωνο διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το νέο SYRIZA-Channel με λεφτά από την Τράπεζα Αττικής, την SYRIZA-Bank.
Η αντιπολίτευση ακύρωσε τα σχέδιά σας. Και έχετε το θράσος. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Ντροπή σας.
Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα θα δεσμευτεί ότι θα προσκομίσει η κυβέρνηση στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας τα πόθεν έσχες των υποψηφίων. «Αν δεν το κάνετε θα είναι απόδειξη ενοχής» τόνισε. Προειδοποίησε δε «μην διανοηθείτε να φέρετε άλλο νόμο που να καλύψει τον νόμο Παππά. Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση των πολιτών. Και πολύ γρήγορα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει στην πράξη». Οπως εξήγησε η κυβέρνηση της ΝΔ «θα επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ όπως ορίζει το Σύνταγμα. Θα αποκαταστήσει συνθήκες ανταγωνισμού και πλουραλισμού και θα θεσπίσει αυστηρά κριτήρια χορήγησης αδειών και λειτουργίας των καναλιών».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην στάση του Πρωθυπουργού να προεξοφλήσει την απόφαση του ΣτΕ. «Στη ΔΕΘ κ. Τσίπρα, είπατε επί λέξει: «Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί σε νούμερα θα βγει το ΣτΕ και θα πει ότι είναι αντισυνταγματικό; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Διαπράξατε μέγιστο θεσμικό ατόπημα» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ. Αφού υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα διάσκεψη, τόνισε: «Σε καμία δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία και για κανένα λόγο δεν ματαιώνεται η λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ούτε επί Χούντας δεν έγιναν αυτά». ΣΕ αυστηρή γλώσσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «το ΣτΕ πρέπει να εφαρμόζει το νόμο ότι να ερμηνεύει το κοινό αίσθημα. Καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο». Εκανε δε έκκληση «η παραφωνία αυτή να κλείσει το συντομότερο δυνατόν» και το Ανώτατο Δικαστήριο άμεσα να αποφανθεί για τα θέματα αυτά.
«Ισως όλα αυτά, λόγω της Παιδείας σας κύριε Τσίπρα, να σας είναι ξένα. Το καταλαβαίνω. Ομως, το κράτος Δικαίου πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα της μειοψηφίας από τις υπερβολές της πλειοψηφίας. Σας προειδοποιώ: Η ΝΔ θα υψώσει ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα μια Βενεζουέλα της Ευρώπης» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η λίστα διαφθοράς Τσίπρα
Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού που μίλησε για λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «έχετε και εσείς την δική σας λίστα, τη λίστα Τσίπρα. Κρατήστε σημειώσεις:
  • Τη φάμπρικα ΜΚΟ στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας.
  • Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να ερευνήσετε τις καταγγελίες του κ. Οδ. Βουδούρη για αναθέσεις μέσω πιέσεων;
  • Τον τρόπο που καλύψατε τα πόθεν έσχες των Σταθάκη-Φλαμπουράρη. Τα βάλατε όλα κάτω από το χαλί.
  • Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως «κύριος 12%».
  • Την αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων για να μετέχουν και πάλι συνδικαλιστές
  • Την απομάκρυνση του διευθυντή του ΠΕΦΟΜΕΠ χωρίς καμία εξήγηση
  • Την σεξουαλική παρενόχληση του πρέσβη της Βενεζουέλας.
  • Τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων στο Δημόσιο – κάποιοι πιστεύουν ότι ξεπερνούν τις 27.000.
Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ «η διαφθορά συνειδήσεων είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Η κολακεία της μετριότητας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο που να έχει έρθει στο οποίο να μην έχουν παρεισφρήσει διατάξεις εξυπηρέτησης κομματικών στελεχών και φίλων σας. Αυτό δεν είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος; Είναι μια άλλη μορφή διαφθοράς που περνά κάτω από το ραντάρ του Εισαγγελέα αλλά έχει την ίδια προέλευση: Τα υπόγεια του Μαξίμου».
Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε την αντίστιξη με προεκλογικά λόγια και μετεκλογικά έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η κυβέρνηση που θα έδινε πίσω την 13η σύνταξη κόβει το ΕΚΑΣ και ψεκάζει με χημικά τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τώρα διευκολύνει πλειστηριασμούς ακόμη και μικρής κατοικίας».
Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να απαντήσει κάποια στιγμή στο ερώτημα «ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής». Τέλος αναφερόμενος στην διαδικασία εκλογής του από την βάση έσπευσε να μυκτηρίσει τα σχόλια που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Μη χλευάζετε αυτή τη διαδικασία, εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, εγώ εκλέχθηκα».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: