Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! Αυξάνεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ανατροπές στα «μικρά» κόμματα – Ο… «κανένας» πολεμάει τη διαπλοκή!

Διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%...
 Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά ήταν στο 5,8%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων).
Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
Οι πολίτες από τις απαντήσεις που δίνουν, δείχνουν ότι παρακολούθησαν μεν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.
Στο ερώτημα, “Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή” κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.
dimoskopisi_alco

Δεν υπάρχουν σχόλια: