Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Νεο δώρο στους δικαστές! Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας!


Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστές

Βουλευτές και δικαστές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους πολίτες

- Με απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς
- Η απόφαση ελήφθη στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με... αυτούς των βουλευτών  

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από την σκληρή φορολογία, την ώρα που σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμούς γιατί κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο και αλλού, έρχεται μια απόφαση η οποία μόνο οργή προκαλεί.
Ενώ λοιπόν στους κόλπους της δικαιοσύνης μαίνεται ένας εμφύλιος χωρίς προηγούμενο, με σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν αλλά και με πολιτικές προεκτάσεις, έρχεται μια απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων η οποία μόνο οργή προκαλεί, αφού, βουλευτές και δικαστές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους πολίτες.
Η απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων προβλέπει επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς.
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους. Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.
Η απόφαση ελήφθη στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών που τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.
Οι υπόλοιποι συνεχίστε να πληρώνετε κανονικά...
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: