Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! Πως οι Ρώσοι και οι Γάλλοι σφυροκοπούν από κοινού τους τζιχαντιστές μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Σφυροκόπημα από κοινού πραγματοποιούν Ρωσία και Γαλλία στη Συρία μετά την απόφαση τις τελευταίες τρεις ημέρες στο απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά και της βομβστικής επίθεσης στο ρωσικό αεροπλάνο πάνω από το Σινά ενώ οι δύο χώρες έχουν δηλώσει ότι... δρουν πλέον υπό το άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ που αφορά το δικαίωμα στο αυτοάμυνα. 

Κατά τις κοινές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 μαχητές του ISIS μέσα σε τρεις ημέρες. Δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές που έβαλαν στον στόχαστρο αποθήκες οπλισμού, σημεία ελέγχου και στρατώνες στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκα....
franch
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται για μία πιθανή επίθεση κατά της Ράκα. Μαχητές κρύβονται σε περιοχές όπου ζουν πολίτες και δεν επιτρέπουν σε κανένα από το να φύγουν. Στην πόλη εκτιμάται ότι υπάρχουν 350.000 άνθρωποι οι οποίοι πέρα από τις καθημερινές επιδρομές τώρα φοβούνται μήπως παγιδευτούν σε χερσαίες επιχειρήσεις που θα κάνουν δυνάμεις που στηρίζονται από τους Αμερικανούς
franch1
Η οχύρωση της Ράκα ξεκίνησε των Οκτώβριο με αποτέλεσμα ο ISIS nνα μην αφήνει κανένα να εγκαταλείψει την πόλη εντείνοντας τους φόβους ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους πολίτες για ασπίδες. Επίσης οι τζιχαντιστές κινούνται πάντα σε μικρούς δρόμους για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από αέρος ενώ δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητα το βράδυ.
franch4
Οι προφυλάξεις ελήφθησαν μετά το θάνατο μία σειρά από ηγετικά στελέχη τους συμπεριλαμβανομένου του Τζιχάντι Τζον. Επίσης έχουν σκάψει τούνελ και χαρακώματα. Ακόμη τοποθέτησαν λάστιχα γεμάτα με βενζίνη σε άδεια βαρέλια σε περίπτωση επίθεσης ώστε να δημιουργεί καπνός σε περίπτωση επίθεσης.
franch4
Η Ρωσία έχει ρίξει για πρώτη φορά στη μάχη τα βομβαρδιστικά Τουπόλεφ – 160 για πρώτη φορά. Το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει 12 πυραύλους. Πάντως σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες για τον ρόλο του Μπασάρ αλ Άσαντ στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης της Συρίας, ενώ το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές ότι συνεχίζει κανονικά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
franch5
Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι «απαράδεκτο» να ζητείται η αποχώρηση του προέδρου της Συρίας ως «απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ένωση κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Από την πλευρά του ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ πάλι υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά της στη Συρία, τα οποία θα πρέπει να ενισχυθούν με χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού στρατού.
franch6
Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα οδηγώντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες, είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά δημοσιευτεί.
Η Kommersant, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στις έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς.
franch2
«Σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: