Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ!: Φοβούνται άμεσα τρομοκρατικό χτύπημα – Έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό και αναβλήθηκαν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες!

Η κατάσταση ύψιστου συναγερμού συνδέεται με τον κίνδυνο επίθεσης με όπλα και εκρηκτικές ύλες, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ανακοινώνοντας την αύξηση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής στο ανώτατο όριο.Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο...
οι βελγικές αρχές αύξησαν στο ανώτατο όριο το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή των Βρυξελλών, διότι εκτιμούν ότι υπάρχει «κίνδυνος επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά».

Το OCAM αύξησε στο 4 το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, ενώ για την υπόλοιπη χώρα παραμένει στο 3.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία μεταφορών της πρωτεύουσας του Βελγίου (Stib), αφού στην πόλη αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στο ανώτατο όριο εξαιτίας μιας «επικείμενης» απειλής. Παράλληλα αναβλήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Βέλγιο.

«Έπειτα από τη σύσταση του κέντρου κρίσεων της Δημόσιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όλοι οι σταθμοί του μετρό (…) θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα. Είναι ένα προληπτικό μέτρο», ανακοίνωσε η Stib σήμερα το πρωί στον ιστότοπό της.

«Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν, όμως κάποια τραμ επηρεάζονται από το μέτρο αυτό», εξηγεί η Stib, η οποία θα αποφασίζει «σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την αστυνομία μέρα με την ημέρα αν θα ανοίξουν και πάλι οι σταθμοί».

Εκτός από τα μέτρα που αφορούν το μετρό, το κέντρο κρίσεων συνέστησε σήμερα «στις διοικητικές αρχές των 19 κοινοτήτων (της περιοχής των Βρυξελλών) να εξετάσουν το ενδεχόμενο ακύρωσης μεγάλων εκδηλώσεων» και «την αναστολή των αγώνων της Α’ και της Β’ κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο».

Παράλληλα πρότεινε να συσταθεί στους πολίτες «να αποφεύγουν τους χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι» και «να ενισχυθεί το δυναμικό της αστυνομίας και του στρατού».

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ θα κάνει δεκτό τη Δευτέρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με τον οποίο θα συζητήσουν τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τη συριακή κρίση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Με αυτή τη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 08.30 ώρα Γαλλίας (09.30 ώρα Ελλάδας) ξεκινά μια εβδομάδα έντονων διπλωματικών διαβουλεύσεων με επίκεντρο αυτά τα δύο θέματα για τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον και την Πέμπτη στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την Τετάρτη θα υποδεχθεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: