Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Έδωσαν γη και ύδωρ στους δανειστές

Έδωσαν γη και ύδωρ στους δανειστές

Σε ένα άγριο επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να σερβίρουν στον ελληνικό λαό τα σκληρά μέτρα που αποφάσισαν με τους δανειστές, επιδίδεται από χθες το βράδυ η κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, των αντιμνημονιακών μην το ξεχνάμε, έδωσε γη και ύδωρ στους Θεσμούς και όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι, οι «κακοί» τα συνομολόγησε σήμερα το πρωί ο Τσακαλώτος. 
Και τι ειρωνεία:...
 Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου οι Αριστεροί της ανοησίας έκλεισαν την επώδυνη συμφωνία.
Πληροφορίες ότι ο Ευκλείδης με τον Σταθάκη και τον Τσίπρα βγήκαν έξω από το Χίλτον και φώναζαν «ένα, δύο, τρία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», διαψεύδονται.

Οι τροικανοί τους πήραν και τα σπίτια και τα Πολυτεχνεία τους...

Μόνο 1 στις 4 κύριες κατοικίες προστατεύεται απόλυτα από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή το 75 των σπιτιών των Ελλήνων θα μπορεί κάποια στιγμή να χαθεί και να ζήσουμε σκηνές Ισπανίας και Ιρλανδίας όταν έβγαζαν τους ιδιοκτήτες με την Αστυνομία.

Επειδή τα γραπτά μένουν, ας θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα τι έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, πώς χαρακτήριζε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Έλεγε λοιπόν σε μια ομιλία του στην Κέρκυρα ο ψεύτης, ο ανεκδιήγητος κ. πρωθυπουργός:

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, «δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους, ο λαός θα τους ρίξει, με τους αγώνες του στους δρόμους». Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες, όπως «και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Και συνέχισε:

«Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς, αλλά να δούμε πώς θα έρθουνε να τους εκτελέσουνε».

Για να δούμε τώρα κ. Τσίπρα. Σε ποια χώρα θα πάτε να εκτελέσετε τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τα όσα έκλεισαν χθες, η τελική ρύθμιση προβλέπει ότι μόνο το 25% των ιδιοκτητών, αυτών που είναι οικονομικά αδύνατοι, θα γλυτώσουν τα σπίτια τους. Για τους άλλους μπαίνουν μια σειρά από «μπουρδουκλωμένα» κριτήρια τα οποία κανείς δεν καταλαβαίνει και απλά θα είναι στην κρίση ενός δικαστή αν ο δανειολήπτης θα χάνει το σπίτι του.

Μάλιστα, άνοιξε ο δρόμος και για την είσοδο των «κορακιών» στην ελληνική αγορά. Μια ρύθμιση που θα γίνει σε νέο νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υποχώρησαν τόσο πολύ καθώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να πωλούνται σε ξένα funds και στεγαστικά δάνεια. Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν.

Το πρωί η κυβέρνηση συμφώνησε και στα 48 προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νέο χαράτσι έως 60 ευρώ σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, ακόμη και σε αυτά που έχουν χαμηλούς ρύπους και υποτίθεται ότι τα αγόρασε ο κόσμος ως αντιρρυπαντικά για να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Μόνο για τα «σαραβαλάκια» προβλέπονται μειώσεις, κυρίως για τα μεγάλα κυβικά προκειμένου να μην καταθέσει ο κόσμος τις πινακίδες του. Αλλά αν κάποιος πληρώνει 1000 ευρώ τέλη για ένα Ι.Χ. αξίας 3.000 ευρώ και του κάνουν μείωση μόλις 90 ευρώ σιγά μην το κρατήσει. Τόσο… σκληρή διαπραγμάτευση έκαναν.

Στη συμφωνία προβλέπεται η αυστηροποίηση των 100 δόσεων, δηλαδή ένα ακόμη μέτρο της υποτιθέμενης κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πάει στα σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση πουλάει ως επιτυχία το γεγονός ότι δεν θα επιβάλει ΦΠΑ στην εκπαίδευση και θα βάλει φόρο στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Δεν καταλαβαίνει βεβαίως ότι θα πάψει να παίζει ο κόσμος, σε λίγους μήνες θα πέσει ο τζίρος και στο τέλος θα προκύψει μια νέα τρύπα στα έσοδα που θα κληθούν πάλι κάποια κορόιδα να πληρώσουν.

Το μόνο θετικό είναι ότι θα εκταμιευτεί η δόση των 2 δις και θα προχωρήσει την ύστατη στιγμή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αλλά για ακόμη μια φορά η «περήφανη» διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα ήταν μια απίστευτη «μπαρούφα» που κόστισε στην οικονομία αφού κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και χειρότερη η κατάσταση.

Την Πέμπτη οι… περήφανοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα κληθούν στα… τέσσερα να ψηφίσουν τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση. Δεν προβλέπεται να υπάρξουν εκπλήξεις αλλά για να δούμε οι Καμμένοι και οι λοιποί «ευαίσθητοι» βουλευτάκηδες πώς θα σηκώσουν τα χέρια τους για να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια του κοσμάκη. Όλα εδώ πληρώνονται…

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: