Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Θα αφήσουμε να νικήσουν οι ισλαμοφασίστες;


Οι ισλαμοφασίστες πανηγύριζαν όλο το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αίμα που έρεε στο Παρίσι.

Σοκ και δέος σε όλη την Ευρώπη. 

Ο κόσμος μας από σήμερα δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που αφήσαμε χτες. Η Ευρώπη του διαφωτισμού θα δοκιμαστεί...

Το πολιτισμικό χάος που μας χωρίζει από τους πιστούς του Ισλαμικού Κράτους είναι χαοτικό. Μέχρι χτες το αποδεχόμασταν στο πλαίσιο μιας...
ανοχής για κάθε τι διαφορετικό. Η Ευρώπη είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών κατατρεγμένων σε όλο τον κόσμο επειδή ακριβώς επιδεικνύει αυτή την ανοχή. 
Θα την έχει και σήμερα; Πολύ φοβόμαστε πως όχι. 
Αν κάτι κατάφεραν οι τρομοκράτες ήταν ακριβώς αυτό, να κάνουν καθεστώς το μίσος σε μία Ήπειρο που πίστευε ότι όλα αυτά τα έχει αφήσει στο παρελθόν…
Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της, κατέβασε στρατό στους δρόμους. 
Άλλες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας. Όλα αυτά είναι λογικά. 
Ποιος μπορεί να αγνοήσει τους “τρελούς” που ζώνονται με εκρηκτικά και έπειτα αυτοκτονούν φωνάζοντας ότι “ο Θεός είναι μεγάλος”;
Αυτόν τον Θεό που στο όνομά του κάποιοι σκορπούν τον θάνατο, δεν τον ανέχεται πλέον η Ευρώπη.
Το κακό είναι ότι η αντίδραση δεν θα αφορά μόνο τους ηλίθιους του Ισλαμικού Κράτους. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές οι κοινωνίες δεν κάνουν τόσο “λεπτές” διακρίσεις. Θα την “πληρώσουν” όλοι οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη, όλοι οι μελαχρινοί, όλοι εκείνοι που δεν θα ταυτίζονται με το πρότυπο της Αρίας φυλής.
Αρχικά κάποιοι θα το δικαιολογήσουν, στο όνομα του φόβου. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την επιστροφή στην Ευρώπη του μεσαίωνα. Τότε που πέταγαν στην πυρά τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν. Τότε νόμιζαν ότι πολεμούσαν τον διάβολο. Σήμερα θα πιστεύουν ακράδαντα ότι πολεμούν την τρομοκρατία. Το κακό είναι ότι ο διάβολος ήταν άφαντος, ενώ οι τρομοκράτες έχουν ταυτότητα, θρησκεία και χρώμα. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία επιστρέφουν στην Ευρώπη του ανθρωπισμού...
Η Ευρώπη θα έπρεπε αυτή την δύσκολη στιγμή να δείξει γενναιότητα. Να μην απαρνηθεί την ταυτότητά της. Διότι Ευρώπη δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Η Ευρώπη απέκτησε την υπόσταση που όλοι γνωρίζουμε επειδή πέρασε από τον μεσαίωνα στον διαφωτισμό. Αν τυχόν παρασυρθεί σε αυτή την φάση από την οργή και τον φόβο, θα γυρίσει την πλάτη της στο ίδιο της το μέλλον. Θα είναι η απόλυτη νίκη των Ισλαμοφασιστών, ακόμη κι αν το ¨κράτος” τους εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει το χέρι της στους πρόσφυγες. Στα θύματα αυτής της απίστευτης τραγωδίας που εξελίσσεται εδώ και χρόνια στην Μέση Ανατολή. Δεν επιτρέπεται να τους γυρίσουμε την πλάτη. Τότε θα τα έχουμε χάσει όλα εκείνα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι όταν λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι.
Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Δεν χρειάζεται να μισούμε. 
Χρειάζεται να φωνάξουμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι! Αν χάσουμε την ταυτότητά μας θα έχουν νικήσει οι ισλαμοφασίστες.

Στην Ελλάδα κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες είχαν “απειλήσει” την Ευρώπη ότι θα τους στείλουν τους ισλαμιστές. Το μέγεθος της βλακείας τους είναι ανυπολόγιστο. Και συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό, έχοντας τρικυμία στο μυαλό τους.

Οι ισλαμοφασίστες δεν έχουν σχέση με κάποιο λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. 
Οι τρομοκράτες δεν είναι επαναστάτες και ένα κανονικό δυτικό κράτος πολεμάει την τρομοκρατία.


Θανάσης Μαυρίδης
Liberal
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: