Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η ομάδα κρούσης του Μεϊμαράκη

Η ομάδα κρούσης του Μεϊμαράκη - Κεντρική Εικόνα- Αλλάζει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους 
-Ποιοι παίζουν για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου 
-Τα σχέδιά του για τον Καραμανλή junior
Μετά την επισφράγιση της παραμονής του στην προεδρία του κόμματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ετοιμάζουν...
πυρετωδώς την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς παράταξης , η οποία θα πάρει σάρκα και οστά από αρχές Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό και με την πιθανότητα εκλογών να είναι πολύ μεγάλη , ο πρόεδρος του κόμματος, έχει καταστρώσει ένα σχέδιο που αφορά στην συσπείρωση όλης της κομματικής βάσης και της «παλιάς ΝΔ» που θεωρείται και όχι άδικα ότι μπορεί να αποτελέσει την εκλογική μαγιά , αλλά και την βάση για το νέο της επόμενης μέρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών με στελέχη που είτε ήταν κομμένα επί Σαμαρά, είτε απομακρύνθηκαν οικειοθελώς από το κόμμα, δίνοντας και την σχετική εντολή σε όλα τα στελέχη , ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η ενεργοποίηση με την λογική από «πάνω προς τα κάτω».
Δένδιας- Στυλιανίδης για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
Σε οργανωτικό επίπεδο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέλει να υλοποιήσει την στροφή προς το μεσαίο χώρο όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής , αλλά και προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό να δούμε τους Νίκο Δένδια και Ευριπίδη Στυλιανίδη στην θέση των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων , με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει ως τρίτος. Πρόκειται για δύο στελέχη με μετριοπαθή και κεντρώο πολιτικό λόγο, που έχουν άρρηκτα συνδεδεμένη την πολιτική τους πορεία με τις αξίες του καραμανλισμού. Η στροφή εξάλλου προς τις «ρίζες» της ΝΔ, θα γίνει και σε σημειολογικό επίπεδο, με την επιστροφή στην Ρηγίλλης και την επαναφορά ακόμα και του πυρσού στο σήμα του κόμματος. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η απόφαση να περάσουν σε δευτερεύοντες ρόλους όσοι δεν είναι γέννημα- θρέμμα της ΝΔ και δεν εκφράζουν αυτή την ειλημμένη απόφαση για στροφή στο κέντρο.
Η Όλγα στην επικοινωνία
Στον τομέα της επικοινωνίας, είναι πολύ πιθανόν να αναλάβει ρόλο η Πηνελόπη Γαβρά. Για την θέση του εκπροσώπου τύπου, στην θέση του Κώστα Καραγκούνη, υπάρχουν σκέψεις για την Όλγα Κεφαλογιάννη η εικόνα της οποίας και ο επίσης μετριοπαθής λόγος που εκφέρει, θεωρείται από πολλούς ιδανικά προσόντα για την θέση αυτή.
Τζιτζικώστας- Μπακογιάννης στο παιχνίδι
Στα άμεσα σχέδια είναι και η ενεργοποίηση των «γαλάζιων» περιφερειαρχών, που είχαν πάρει διακριτές απόστασεις από την προηγούμενη ηγεσία. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με το  70% στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν περνάει  καθόλου απαρατήρηρτο, ειδικά σε μία περιοχή πολύ ευαίσθητη και ιδιαίτερα σημαντική για την κεντροδεξιά, όπως είναι η Μακεδονία, αποτελεί στόχο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε να συνεισφέρει στην νέα αυτή προσπάθεια. Το ίδιο ισχύει και για τους Κώστα Αγοραστό και Κώστα Μπακογιάννη, που είναι επίσης δημοφιλείς. Όσοι γνωρίζουν καλά τα όσα συζητούνται αυτές τις μέρες, σημειώνουν με νόημα πως «η θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, παραμένει κενή».
Πιέσεις στον Καραμανλή junior
Με βασικό γνώμονα την «επιχείρηση» της επιστροφής στις ρίζες, ο Κώστας Καραμανλής junior, δέχεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιέσεις να αναλάβει ρόλο στο κόμμα. Η επιθυμία για ενεργοποίηση του βουλευτή Σερρών , έχει προφανή στόχευση, καθώς ένας Καραμανλής πάντα έχει την δική του σημειολογία, εδικά σε μία εποχή που το κόμμα της κεντροδεξιάς, επιθυμεί της καθολική συσπείρωση της άλλοτε ευρείας βάσης του.
Βουλγαράκης: Eπιστροφή στην Α' Αθηνών
Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η ενεργοποίηση και του Δάνη Τζαμτζή , που εκτός των άλλων είναι και κουμπάρος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Τζαμτζής που ξέρει πολύ καλά τα αγροτικά , είναι πιθανόν να αναλάβει ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά της ΝΔ, λένε πως ο Τζαμτζής, είναι χαρακτηριστική περίπτωση στελέχους που ξέρει την κομματική βάση και τέτοιου είδους στελέχη , πρέπει να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Με την ίδια λογική έγινε και η συνάντηση του Μεϊμαράκη με τον Γιώργο Βουλγαράκη, ενός στελέχους , γέννημα - θρέμμα της ΝΔ, που γνωρίζει άριστα τον κόσμο της παράταξης. Ο Βουλγαράκης, ήταν εκτός κόμματος για πολλά χρόνια, αλλά πλέον απαλλαγμένος και δικαιωμένος από τις δικαστικές εκκρεμότητες, είναι έτοιμος να δραστηριοποηθεί ξανά «σαν στρατιώτης» όπως συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του. Οι πληροφορίες λένε ωστόσο πως είναι βέβαιη πλέον η επιστροφή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α' Αθηνών
Το δείπνο με την ΟΝΝΕΔ
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, που είναι και ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ , που έχει διατελέσει και πρόεδρος της νεολαίας, θέλει να ενεργοποιήσει και πρόσωπα άφθαρτα από την ΟΝΝΕΔ. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι πολύ πιθανόν να είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον του προέδρου και ήδη του έχει ζητηθεί η συνδρομή του, καθώς ως πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, γνωρίζει άριστα τις ευρωπαϊκές ισορροπίες.
Στο ίδιο πλαίσιο έγινε και η χτεσινή επίσκεψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα γραφεία της νεολαίας, ενώ το βράδυ ακολούθησε γεύμα με το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ, στο Χαλάνδρι, όπου ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς, επιβεβαίωσε την βούληση του να στραφεί προς τον μεσαίο χώρο και να συνεργαστεί στενά με στελέχη της νεολαίας.
Κομμένη η λέξη «Νέα Δημοκρατία»
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν αποφασίσει να πάνε βήμα- βήμα, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα, τι μέλλει γενέσθαι από το ερχόμενο φθινόπωρο και τι ανάγκες θα δημιουργηθούν ακόμα και για νέο πολιτικό φορέα. Στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού, ο πρόεδρος του κόμματος, επιθυμεί να γίνεται από όλα τα στελέχη του αναφορά στην «κεντροδεξιά παράταξη» και όχι στη «Νέα Δημοκρατία» . Την κεντροδεξιά, που έκανε πάντα τις σωστές εθνικές επιλογές για τον τόπο. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα συνδυαστεί με την απομόνωση των ακραίων φωνών , που ευδοκίμησαν την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά.
Ο ρόλος του Καραμανλή
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως όλες οι κινήσεις που κάνει τελευταία ο πρόεδρος του κόμματος, έχουν τη σφραγίδα του Καραμανλή. Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή, καθώς ο Βαγγέλης Μειμαράκης, έχει από μόνος του την γνώση και την πολιτική εμπειρία, να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Ισχύει όμως ότι ο πρώην πρωθυπουργός , ασχολείται πολύ περισσότερο με το κόμμα και συνομιλεί τακτικά με πληθώρα στελεχών, ενώ έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η κεντροδεξιά. Η φράση άλλωστε «μεσαίος χώρος» είναι δική του έμπνευση και δική του πολιτική και φαίνεται πως τον πιστεύει ακόμα στο ακέραιο.
Του Σταύρου Παπαντωνίου

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

με σαπια υλικα δεν κανεις ανακαινηση κομματος.....
η ΝΔ τελειωσε ..........
ο Σαμαρας ποινικοποιησε τον πατριωτισμο
και εκανε κυβερνηση το 5% του Συριζα