Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Παρέμβαση Γκάουκ: Οι Ελληνες έχουν δίκιο για τις αποζημιώσεις - Να βρούμε τρόπο να τις καταβάλουμε

Παρέμβαση Γκάουκ: Οι Ελληνες έχουν δίκιο για τις αποζημιώσεις - Να βρούμε τρόπο να τις καταβάλουμεO πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

Ο Γκάουκ επισήμανε σε μία...
συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβάρα το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.
«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου— και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Γκάουκ.
«Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για (την καταβολή) επανορθώσεων»
.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: