Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΚΟΜΠΙΝΑ: 88 φορτηγά με 40 τόνους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, που λέει η Bild, ΔΕΝ έφθασαν ποτέ στην Ελλάδα..!

Άρθρο με τίτλο «τι μας έχει στοιχίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα» φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της

Bild, σύμφωνα με το οποίο υπολόγισε το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ως βοήθεια στην Ελλάδα και το απεικόνισε με 88 φορτηγά χωρητικότητας 40 τόνων, γεμάτα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την...

υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και στη συνέχεια κάνει μια ιστορική αναδρομή, με αφορμή και τα 5 χρόνια που πέρασαν από το Καστελόριζο και την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου ότι η χώρα μπαίνει στο μνημόνιο.

Το ερώτημα είναι: Τα χρήματα αυτά έφθασαν ποτέ στη Ελλάδα;

Η απάντηση είναι, όχι φυσικά... 
Απλά πληρώθηκαν οι ιδιώτες δανειστές της Ελλάδος, που μέχρι τότε ήταν κυρίως δυο, η Deutsche Bank  και η BNP, των οποίων οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να ... κουρευτούν, τότε!
Τα 240 δις που δόθηκαν για την διάσωση της Ελλάδας, μετέτρεψαν το Ελληνικό χρέος από ιδιωτικό σε κρατικό χρέος, το οποίο απαγορεύεται να ... κουρευτεί και ο νοών νοεί το..!

Η κομπίνα

Τότε δεν υπήρχαν καθόλου ελληνικά κρατικά χρέη προς άλλα κράτη, προς το ΔΝΤ, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπήρχαν δηλαδή δανειστές της χώρας μας που να αποκλείεται εκ προοιμίου να κουρευτούν τα δάνεια που μας είχαν δώσει. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αν υποθέσουμε ότι γινόταν ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% το 2010, θα έχαναν περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ! Αντιθέτως, με το μνημόνιο που μας επιβλήθηκε και με τα δάνεια που μας έδωσαν υποτίθεται για να σωθεί η Ελλάδα, στην πραγματικότητα πληρώθηκαν στο ακέραιο όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες και έληγαν ως το 2012.
Τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας, τα ξεφορτώθηκαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες πουλώντας τα στη δευτερογενή αγορά στην ΕΚΤ, με πολύ περιορισμένες απώλειες. Ετσι... «κρατικοποιήθηκε» σχεδόν όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος στο εξωτερικό, αφού πλέον χρωστάμε ως χώρα σχεδόν μόνο στα κράτη της Ευρωζώνης, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, όπου όλα τα ομόλογα που λήγουν πληρώνονται στο 100% της ονομαστικής αξίας τους! Οταν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά αυτός ο κύκλος της «κρατικοποίησης» σε διεθνές επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, έλαβε χώρα το 2012 το διαβόητο «κούρεμα». Τότε όμως, με την προαναφερθείσα μεθόδευση των Ευρωπαίων, σχεδόν όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που μπορούσαν να «κουρευτούν» βρίσκονταν στα χέρια των... ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, των Ελλήνων μικροομολογιούχων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των ελληνικών νοσοκομείων!
Οι Ελληνες λοιπόν κουρεύτηκαν «γουλί», οι Ευρωπαίοι καθόλου! Υπάρχει και άλλη μεγαλύτερη τραγωδία. Αν το ελληνικό δημόσιο χρέος «κουρευόταν» π.χ. κατά 50% το 2010, τότε τα 300 δισ. ευρώ του χρέους θα γίνονταν 150, επειδή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατικά ομόλογα στα χέρια κρατών ή διεθνών οργανισμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εξ ορισμού δεν κουρεύονται.
Η Ελλάδα τότε όντως θα είχε σωθεί! Με το «κούρεμα» όμως του 2012, όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο εξωτερικό είχε «κρατικοποιηθεί» με δάνεια που είχαν φορτώσει στο ελληνικό κράτος, τα 300 δισ. ευρώ του χρέους της χώρας μας του 2009 έγιναν 330 το 2010 και 355 δισ. ευρώ το 2012 και στη συνέχεια, μετά το «κούρεμά» τους κατά 53% έγιναν... 321 δισ. ευρώ το 2013! «Μάγοι» οι Ευρωπαίοι: «κούρεψαν» κατά 53% τα 300 δισ. και τα έκαναν... 321!  Η μαθηματική επιστήμη παραδίνεται στη μεγαλοφυΐα τους!
Αυτά και ο νοών νοεί το..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: