Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα!

Δεν χρειαζόμαστε internet. 

Αυτά είναι ξεπερασμένες, μικροαστικές συνήθειες. 

Όπως σημείωσε χτες αναγνώστης του Capital.gr στο forum του μέσου, από εδώ και πέρα «σήματα καπνού και σε 30-40 χρόνια να αρχίσουμε να σκαλίζουμε σε μαρμάρινες πλάκες, και πολύ μας είναι». 
Η κυβέρνηση αποφάσισε, λοιπόν, να φορολογήσει με 20% τις διαφημίσεις στο ελληνικό internet. 
Με άλλα λόγια αποφάσισε να βάλει λουκέτο στα ενημερωτικά sites...
 
Απ’ ό,τι φαίνεται σκοπεύουν στον χώρο της ενημέρωσης να μείνουν μόνο με την Αυγή, την κρατική ΕΡΤ, το κρατικό ΑΠΕ και ορισμένες «φίλιες» δυνάμεις.
Μην μας πουν ότι το κάνουν αυτό για να συγκεντρώσουν έσοδα! 
Η επιβολή ενός τέτοιου φόρου σημαίνει στην πραγματικότητα λουκέτο και ανεργία για εκατοντάδες εργαζόμενους. Για να καταλάβουν όλοι την ουσία της υπόθεσης, η διαφήμιση των ελληνικών επιχειρήσεων στο Internet αφορά κατά 20% τα ελληνικά sites και κατά 80% την Google! Δηλαδή οι ελληνικές επιχειρήσεις διαφημίζονται κατά 80% στο Google, το οποίο δεν πληρώνει καν φόρο επί των κερδών του στο ελληνικό δημόσιο, και κατά κατά 20% σε ελληνικές ιστοσελίδες. Κι ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την δεσπόζουσα θέση της Google, στην Ελλάδα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Εκτός κι αν ο σκοπός τους είναι αυτός ακριβώς: Ένα αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον στον χώρο της ενημέρωσης. 

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η κυβέρνηση αυτή δεν πρεσβεύει νέα ήθη, όπως μας διαβεβαίωναν προεκλογικά.
Κι αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, διορίζουν παντού γνωστούς και φίλους. Αποτυχημένους πολιτευτές, βαμμένα κομματόσκυλα. Τις αδελφές τους, τους αδελφούς τους, τις γυναίκες τους.

Άνθρωποι που δήθεν υπερασπιζόντουσαν την ελευθεροτυπία και την αντίθετη άποψη λειτουργούν με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό τα όσα συνέβησαν χτες με την ανεξάρτητη αρχή Τηλεπικοινωνιών. Δεν αναγνωρίζουν ανεξάρτητες αρχές. Δεν ανέχονται την άλλη άποψη. Είναι αποφασισμένοι να ελέγχουν τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Εδώ ξεσήκωσαν τον κόσμο για να διορίσουν δικούς τους ανθρώπους στο Εθνικό Θέατρο…

Είναι γνωστό ότι διαθέτουν ιδιαίτερες αρετές στην επικοινωνία. Είναι ικανοί να δείξουν το μαύρο άσπρο και στην συνέχεια και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι έχουν δήθεν πέσει θύματα. Η ιστορική εμπειρία πάντως έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους «καθεστώτα» δεν έχουν διάρκεια στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Γι΄ αυτό και εχθρεύονται την Ευρώπη. Την μισούν θανάσιμα. Επειδή η Ευρώπη ουδέποτε ανέχτηκε τους σταλινικούς και τα καμώματά τους.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: