Εμφύλιος στην κυβέρνηση ή μήπως η αριστερά δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά; Και τι γίνεται όταν ένα αγαπημένο παιδί του Τσίπρα, αδειάζει ένα άλλο αγαπημένο παιδί;

Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας κ. Γ. Βασιλειάδη (photo) ο οποίος σε...
συνέντευξή του –αφού ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό που τον κάλεσε να αναλάβει τη θέση- ξεκαθαρίζει σε σχετική ερώτηση για την αδυναμία που δηλώνει η Τράπεζα της Ελλάδος  να στείλει στη Βουλή στοιχεία για υπουργούς ή βουλευτές που μπορεί να μετέφεραν χρήματα από καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
«Η Τράπεζα της Ελλάδας το είπε και καλά το είπε, γιατί νομιμοποιείται να δώσει στοιχεία με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες.
Εφόσον ακολουθηθούν αυτές οι διαδικασίες», τόνισε με νόημα, απαντώντας ουσιαστικά στον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος εγκαλούσε τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας γιατί δεν έδινε στη βουλή στοιχεία για τα δάνεια των επιχειρήσεων.
Απαντά όμως και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ (και πρόεδρο του χριστιανικοδημοκρατικού κόμματος κ.ά.) Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, παραπονούμενος «γιατί δεν του δίνει τα στοιχεία που αυτός ζητά με ερωτήσεις του».
«Παρακαλούμε πολύ αυτό  να το αξιώσετε», είπε ο βουλευτής. Και συνέχισε «Και αν δεν θέλει να το κάνει ο κ Στουρνάρας, ο κ Στουρνάρας μπορεί να κάνει και άλλη δουλειά, εάν δεν θέλει να είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του ελληνικού λαού που αναγκαστικώς  δίνει τα λεφτά του στις τράπεζες».
Και οι δυο βουλευτές όμως -που ταυτίζονται άριστα- γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
Και αν δεν το γνώριζαν ας διαβάσουν τη σημερινή συνέντευξη του γενικού τους γραμματέα.
Τι είπε ο σοβαρός άνθρωπος που οι δυο βουλευτές αγνοούν.
Ότι τα στοιχεία που ζητούν είναι διαθέσιμα στους αρμόδιους φορείς όπως είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς και ο Υπουργός Διαφάνειας. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.