Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έρχονται ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο Τσίπρας ετοιμάζει δημόσια παρέμβαση

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÊÏÉÍÏÔÉÊÏ ÅÐÉÔÑÏÐÏ ÃÉÁ ÈÅÌÁÔÁ ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÕÓÇÓ ÄÇÌ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)Μετά το Βατερλό που υπέστη η Ελλάδα -και κυρίως ο Γιάνης Βαρουφάκης- στο τελευταίο Eurogroup ένα είναι σίγουρο, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ότι έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την επίθεση που δέχθηκε ο Έλληνας υπουργός στη Ρίγα, ενώ δεν αποτελεί μυστικό πλέον ότι...
πολλοί Ευρωπαίοι έχουν ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να απομακρύνει τον κ. Βαρουφάκη.Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως ό,τι κατάφερε να χτίσει ο κ. Τσίπρας στην τελευταία συνάντηση με την κ. Μέρκελ το κατέστρεψε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup, όπου απουσίασε η κατάθεση ενός συνολικού σχεδίου, συμβατού με τους όρους παράτασης της δανειακής σύμβασης.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κρισιμότερες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει σε διάστημα ελάχιστων ημερών. Μάλιστα, πληροφορίες από το κυβερνητικό περιβάλλον και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το Βήμα, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για μια δημόσια παρέμβαση τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να περιγράψει τις θέσεις του (σσ. τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα ειναι καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ).
Επισημαίνεται ότι κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο και για παρεμβάσεις ακόμα και στο κυβερνητικό σχήμα και στο πλαίσιο αυτό αναμένουν εξελίξεις στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης στη Ρίγα, όπου σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία κατηγορήθηκε ότι «σπαταλά χρόνο» και ότι είναι «ερασιτέχνης και τζογαδόρος». Μάλιστα, μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται οι πρόσφατες παρεμβάσεις του υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίες κινούνται με σαφήνεια εντός του ευρωπαϊκού πλαίσιο και σε μια λογική «συμφωνία ή χάος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: