Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τουλάχιστον γελάμε… κάτι είναι κι αυτό.

Η χώρα βράζει στο ζουμί της εξαιτίας της επερχόμενης εκλογής προέδρου, που αν όλα πάνε στραβά μπορεί να οδηγηθούμε σε καταστάσεις Σομαλίας.

Εκτός κι αν αποφασιστεί (δεν ξέρω πως) να είναι μυστική η ψηφοφορία, οπότε ο Δήμας θα πάρει 290 ψήφους, και μάλιστα με τη πρώτη…

Όπως και να έχει όμως, έχουμε την πλάκα μας.
Προσωπικά, ως φύσει αισιόδοξος και πλακατζής άνθρωπος, το διασκεδάζω αφάνταστα.
Διότι όσα και αν είναι τα προβλήματα του τόπου, δεν μπορείς παρά να γελάς με τα καμώματα π.χ. του Μιχελογιαννάκη, που ήδη ειδοποιήθηκε από τον οργανισμό Γκίνες, ότι μάλλον έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, επειδή έβαλε το περισσότερο βάρος όντας σε απεργία πείνας!...


Ήδη κάποιοι επιτήδειοι στη Ρωσία έβγαλαν στο εμπόριο την νέα «δίαιτα Γκρέκα», που βασίζεται στη ξάπλα, με παράλληλη κατανάλωση κρουασάν και φραπέ!
Κάποιοι δε Νορβηγοί ερευνητές τον έχουν καλέσει να μιλήσει στο ετήσιο παγκόσμιο Συνέδριο γαστρεντερολογίας, αφού θεωρούν τη περίπτωσή του μοναδική στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.
Παράλληλα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο εν λόγω πολιτικός- ακτιβιστής έπιασε τη καλή του, αφού του έγινε πρόταση από αμερικανική φαρμακευτική πολυεθνική, να κάνει διαφημιστικό σποτάκι για το Gaviscon, που θα προβάλλεται σε ολόκληρο τον πλανήτη!
Προς το παρόν ξεκουράζεται, απολαμβάνοντας σόδες και μασουλώντας Simeco προκειμένου να ξεπεράσει το στομαχικό στρες της … τριήμερης εμπειρίας του!
Μπορεί, λέει, να γράψει και βιβλίο, και ίσως να κλείσει και συμβόλαιο για ταινία στο Χόλυγουντ!
Ο μόνος όρος που θέτει, σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι να τον υποδυθεί ο Ράσελ Κρόου (κάτι ακούστηκε όμως για τον Πάντζα).
Από την άλλη, μιας και αναφέρθηκα σε βιβλία, στα πολιτιστικά έχουμε σοβαρές εξελίξεις.
Ειδικά στον τομέα της λογοτεχνίας, όπου, όπως μαθαίνω, ετοιμάζει βιβλίο και η Βάνα Μπάρμπα.
Βέβαια δεν ξέρω αν το πόνημά της θα είναι λογοτεχνικό ή φιλοσοφικό δοκίμιο (ή κάτι το εμπειρικό), όμως όπως και να’χει, αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει πολλά να πει.
Προς το παρόν, λένε, πως κάνει εντατικά μαθήματα εκμάθησης του αλφάβητου.
Και βέβαια δικαίως θα αναρωτηθείτε: Μα ποιοι είναι αυτοί που θα διαβάσουν ένα τέτοιο «βαρύ» βιβλίο; Είναι τόσοι που να αξίζει τον κόπο;
Ε, λοιπόν ναι! Διότι αν όλοι αυτοί που ψηφίζουν Ραχήλ, Χαϊκάλη, και Καπερνάρο, αγοράσουν το βιβλίο της, και δεν είναι καθόλου λίγοι, η Βάνα θα γίνει ξανά μανά πλούσια, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να δείχνει μπούτι…
Στα υπόλοιπα πολιτιστικά ξεχωρίζει η βράβευση του Σάκη Ρουβά ως … ηθοποιού! Πάλι καλά να λέμε, διότι αν τον βράβευαν ως τραγουδιστή, θα ανησυχούσα!
Στα πολιτικά τώρα, ο βασιλιάς του γέλιου παραμένει ο Στρατούλης, ο οποίος ως άλλος Ξέρξης απειλεί να μαστιγώσει όχι τη θάλασσα, αλλά τις αγορές!
Τον φαντάζεστε, την επομένη της εκλογής του Σύριζα στην εξουσία, ντυμένο με χλαμύδα (ή κολάν), και με κράνος με κόκκινο λοφίο, με εκείνο το σπινθηροβόλο βλέμμα, να καβαλάει το κυβερνητικό Εμπραέρ, και να σπεύδει στο Σίτυ να μαστιγώσει τις αγορές; Τύφλα να’ χει ο Ζορό!
Εκτός κι αν μπερδεύτηκε κι αυτός, όπως ο Αλέξης, και παρεξήγησε τις διεθνείς (χρηματ)αγορές με τις αντίστοιχες λαϊκές στις γειτονιές, και με τα πανηγύρια στα κεφαλοχώρια.
Καθόλου απίθανο, αν αναλογιστούμε το βεληνεκές της σκέψης του…
Μάλιστα, την ώρα που ο Στρατούλης θα μαστιγώνει τους μανάβηδες, ο Αλέξης θα παίζει λέει τον ζουρνά, και οι αρκούδες-αγορές θα χορεύουν!
Και όλα αυτά με την τεχνογνωσία του (πρώην αρκουδιάρη) αριστερού στοχαστή Πάνου Σκουρλέτη, που σύμφωνα με κακόβουλες φήμες έχει μακρά προϋπηρεσία σε αρκούδες και σε νταούλια.
Μια άλλη πάλι σοβαρή πολιτική είδηση είναι η προειδοποίηση που απηύθυνε ο Αλέξης σε όσους παίζουν με τη σταθερότητα της χώρας.
Θα λογοδοτήσουν, είπε (με το στραβό το στόμα), και όχι μόνο πολιτικά… αφήνοντας υπονοούμενα για άλλα πράγματα. Μπρρρρρρ………
Βέβαια, οι μόνοι που τρόμαξαν με αυτό το ενδεχόμενο είναι ο Σκουρλέτης και ο Λαφαζάνης, οι οποίοι είδαν τον Τσε Παπάρα να τους φωτογραφίζει, και ψάχνουν από τώρα για ασφαλή κρησφύγετα.
Και τέλος να μη ξεχάσω και την επιστημονική είδηση του τριημέρου, που ξαναέβαλε την Ελλάδα στο χάρτη.
Αναφέρομαι στο μικρό μαθητή από νησί του Αιγαίου, που σύμφωνα με το εμφανώς σατυρικό Κουλούρι, που ανέβασε ένα αστείο άρθρο-τρολιά, έφτιαξε ένα χάρτινο αεροπλανάκι (σαίτα), η δασκάλα του ανέβασε στο youtube βιντεάκι από τη πτήση του, το είδαν οι αρμόδιοι της NASA, ενθουσιάστηκαν με την πρωτοπόρο αεροδυναμική του συμπεριφορά, και ήρθαν σε επαφή με τον μικρό εφευρέτη, προτείνοντας σε αυτόν και στην οικογένειά του χρήμα με ουρά, και άμεση μετακόμιση στις ΗΠΑ!
Μέχρι, λέει, και ο ίδιος ο Σαμαράς ενθουσιάστηκε, και ζήτησε από τον μικρό να του στείλει ένα αντίγραφο της σαίτας για να την έχει στο Μαξίμου!
Και όλα αυτά θα ήταν υπέροχα και διασκεδαστικά, αν κάποια (και καλά) ειδησεογραφικά σάιτς δεν μασούσαν, και δεν αναδημοσίευαν την εν λόγω μούφα… ως πραγματική είδηση!
Και βέβαια, μέσα στο γενικώς μπαφιασμένο περιβάλλον που ζούμε, βρέθηκε και ένα «σοβαρό» σάιτ, που ειδικεύεται στα της εκπαίδευσης, που το διαχειρίζονται εκπαιδευτικοί, και που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, να αναπαραγάγει την εν λόγω «είδηση» με κάθε σπουδαιότητα, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της νεαρής δασκάλας του μικρού Φον Μπράουν, η οποία εντόπισε το επιστημονικό του ταλέντο.
Μιλάμε δηλαδή για δημοσιογράφους και εκπαιδευτικούς σαίνια, σαν κι αυτούς της Ε’ ΕΛΜΕ, που διδάσκουν παιδιά(!), και που όντας αλληλέγγυοι στον ήρωα Ρωμανό, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν τον δίκαιο(!) αγώνα του, κατηγορώντας το κακό κράτος για φασισμό και τον Π.τ.Δ. για ποιος ξέρει τι…
Νομίζοντας ότι αν έρθει ο κατ εξοχήν κρατιστής Τσίπρας στα πράγματα, ή θα το καταργήσει το κράτος, ή θα το μετατρέψει σε καλοκάγαθο, με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου!
Σε αυτό λοιπόν το νοσηρό περιβάλλον ζούμε, και με αυτούς τους άθλιους πρωταγωνιστές του σύγχρονου τσίρκου που λέγεται Ελλάδα πορευόμαστε.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αλλά τουλάχιστον, όσοι ελάχιστοι έχουμε ακόμη σώας τας φρένας, το διασκεδάζουμε…


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια: