Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ανοίγει απόψε το "φεστιβάλ" εκλογής Προέδρου...

Του Γιώργου Κράλογλου

Η ελληνική μπανανία σε όλο της το μεγαλείο. 

Σε μια εντελώς λαϊκίστικη ατμόσφαιρα «φεστιβάλ» της κακιάς ώρας με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στραμμένα επάνω μας (μόνο για την πλάκα του θεάματος) οι 300 έλληνες βουλευτές που πριν μια εβδομάδα ξεβρακώθηκαν από ένα ληστή - τρομοκράτη «διαγωνίζονται» ποιος θα κάνει τη χώρα περισσότερο γελοία από ό,τι είναι... 
Βραβεία ένα αγαλματάκι του Προέδρου ή η συμμετοχή τους σε τσίρκο εκλογών.
Αυτό παίζεται σήμερα στο θέατρο της Βουλής...

της ελληνικής μπανανίας με πρόσχημα τις συνταγματικές υποχρεώσεις μας στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τον (κατά τα άλλα) ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας που όμως η πολιτική και οι πολιτικοί του τόπου τον υποβάθμισαν σε «ζάρι και ζαριά» για εκλογικές και μόνο εκλογικές σκοπιμότητες.
Ζαριά... μέσα σε μια πολιτική σκηνή με ψευτοιδεολογίες για σοσιαλισμό, προοδευτισμό, αριστερισμό και δήθεν δικαίωση της πάλης των τάξεων.
Ποιών τάξεων δηλαδή;

Των γνωστών τάξεων των τεμπέληδων και κλεφτών κρατικοδίαιτων από την μια. Και των μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων του ιδιωτικού τομέα από την άλλη.
Αυτά θα συμβούν απόψε το βράδυ μέσα στη Βουλή των Ελλήνων που δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμη και τα έδρανα από ντροπή για όλους εκείνους
(ευτυχώς τους ολιγότερους) που τρύπωσαν και κάθονται σε μια αίθουσα όπου πραγματικοί πολιτικοί πατριώτες έγραψαν αληθινή ιστορία.

Έξω από τη Βουλή, τώρα, θα έχουμε άθλια μαγειρέματα, συμφωνίες, συναλλαγές, και άλλα καραγκιοζιλίκια για την επόμενη ημέρα.
Βολέματα και υποσχέσεις για την περίπτωση εκλογής Προέδρου. Και συμφωνίες για συμμαχίες και μοιράσματα υπουργείων και κράτους σε περίπτωση εκλογών.

Τι αναζητούν όμως μέσα σε αυτό το λαϊκό πανηγύρι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έχουν οσφριστεί «ψητό» στους ελληνικούς πολιτικούς θεατρινισμούς και την οικονομική μας κατάντια;

Να προβάλλουν όσο νωρίτερα γίνεται την είδηση ότι η Ελλάδα παρά τη μιζέρια της θα είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή (εντός ευρώ) χώρα, που θα γελοιοποιήσει και το ευρωπαϊκό κομμουνιστικό κίνημα έστω και αν βρίσκεται στο ευρωπαϊκό πολιτικό περιθώριο.
Αυτό κυρίως αναζητούν (πέρα από οτιδήποτε άλλο) τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπολογίζοντας στο ενδεχόμενο των εκλογών και την προοπτική ανάδειξης κομμουνιστικής κυβέρνησης αντίθετης στις αρχές της Κομισιόν, των αγορών και του συντεταγμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης.
Θα βρουν και θα αναδείξουν ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΚΤ προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση της σημερινής θέσεως των ελληνικών Τραπεζών μετά την πιθανή κρατικοποίηση τους.

Αυτά τα κατεβατά θα βλέπουμε μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου και μετά. 
Το πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα που το 2010 (ένα βήμα από την πτώχευση λόγω της άρνησης των αγορών να την αναχρηματοδοτήσουν για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα ομόλογα 10 δισ. ευρώ) που εκλιπάρησε τη διάσωσή της από Ευρωπαίους και ΔΝΤ, μετά από 5 χρόνια, βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο αδυναμίας να εξοφλήσει ομόλογα 20 δισ. ευρώ αλλά τώρα ακούγονται και φωνές εναντίον των δανειστών και του ΔΝΤ.
Το πώς είναι δυνατόν μετά από δανεικά άνω των 300 δισ. ευρώ η Ελλάδα να πηγαίνει σε εκλογές με προοπτική να στήσει την πρώτη ευρωπαϊκή κομμουνιστική κυβέρνηση η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αναγνωρίσει τα ελληνικά χρέη και δεν θα εφαρμόσει καμιά από τις υποχρεώσεις της.

Το πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα με 1.500.000 ανέργους και 80 δισ. ευρώ εσωτερικό χρέος (στο κόκκινο) να αποφεύγει τις μεταρρυθμίσεις που κάνουν οι εκτός δανείων και μνημονίων χώρες της Ε.Ε. όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία για να ξεπεράσουν τη δική τους κρίση για να μετάσχουν στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.
Να μην τολμά τις ιδιωτικοποιήσεις άχρηστων κρατικών επιχειρήσεων.
Να πολεμά τις ελάχιστες επενδύσεις και τους 2-3 επενδυτές που τόλμησαν να συνεργαστούν με το ελληνικό κράτος επιμένοντας στην πολιτική κρατισμού.
Να μην καταργεί τα κρατικά μονοπώλια κάνοντας πράξη αυτό που λέγεται απλή λογική μεταρρυθμίσεων για οποιαδήποτε οικονομία που βρίσκεται ένα βήμα από το γκρεμό.
Να αναζητά τουλάχιστον 700.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των μικρομεσαίων, των μεγάλων επιχειρήσεων και του τομέα υπηρεσιών αλλά η κυβέρνηση να πνίγει φορολογικά τις επιχειρήσεις υποδοχής των ανέργων και η αντιπολίτευση να ωρύεται ότι θα βάλει φυλακή τους επενδυτές ή τους αγοραστές κρατικών και ζημιογόνων μονοπωλίων.


Αυτοί είναι οι λόγοι που μαζεύτηκαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στριμώχνονται στην Βουλή . Και αυτά είναι τα θέματα που θα περάσουν στην διεθνή κοινή γνώμη.
Γιατί μόνο αυτό καταφέραμε να βγάλουμε ως «είδηση» την τελευταία πενταετία. Να επιβεβαιώσουμε τους πολιτικούς της Βουλής των Ελλήνων που μας εξέθεταν στους Ευρωπαίους ηγέτες με την ομολογία ότι ηγούνται μιας χώρας τεμπέληδων και απατεώνων. Κρύβοντας ασφαλώς τους «κόπους» και τον «αγώνα» της 40χρονης μεταπολίτευσης να φτιάξουν ένα λαό σας τα μούτρα τους.

george.kraloglou@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: