Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί ο Γ. Παπανδρέου μας θεωρεί χαχόλους

Χρειάστηκε κείμενο 6 σελίδων και 2.000 λέξεων για να μας πει τι ο Γ. Παπανδρέου. 

Κάντε με αύριο το πρωί πρωθυπουργό.

Θέλω όμως κυβέρνηση που δεν θα την ρίξετε. 

Εγώ βάζω το όνομα Παπανδρέου και εσείς τους χαχόλους. 

Τι θα πούμε στους χαχόλους; 

Ότι το 2011 προκάλεσα επίτηδες «κόκκινη κάρτα». 

Και βγήκα από το παιχνίδι για να παίξει ο πάγκος... 

Σειρά μου τώρα να ξαναμπώ...

Επειδή θα βγω από τα ρούχα μου αν μάθω ότι εκτός από τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα και εμένα (λόγω της δουλειάς μου) υπήρξε έστω και ένας, σε όλη την επικράτεια, που έχασε τον χρόνο του για να διαβάσει το ακαταλαβίστικο κείμενο Παπανδρέου, σας βεβαιώνω ειλικρινά ότι αυτό ήταν όλο κι όλο το νόημα της ανακοίνωσης. Τίποτε περισσότερο. Όσες φορές και αν το διαβάσετε.
Θα μπορούσε ασφαλώς να μπει κατευθείαν στην ουσία και να μας πει «Τι θα γίνει τελικά βρε παιδιά; Ο πάγκος δεν θα παίξει ξανά παιχνίδι; Δηλαδή την πάτησα το 2011 που βγήκα; Τι με περάσατε; Για Καραμανλή που το έβαλε στα πόδια και ξεμπέρδεψε; Εγώ δεν είμαι το ίδιο. Εγώ ξέρω και ποδήλατο και κανό και καγιάκ… Ξέρω και την Μπιρμπίλη…».
Αν τα έλεγε έτσι όλα αυτά ίσως γινόταν κάπως συμπαθής. Κερδίζοντας δε την συμπάθεια των ιθαγενών δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Μπορεί οι ιθαγενείς να ξέχναγαν το… λεφτά υπάρχουν και τις υποσχέσεις για χάντρες καθρεφτάκια και τσατσάρες…

Μπορεί να έλεγαν… έλα βρε αδερφέ εδώ ετοιμάζουμε για πρωθυπουργό τον Αλέξη με πολιτική ιστορία μόνο το δεκαπενταμελές και 5-10 καταλήψεις. Θα κωλώσουμε τώρα στον… λεφτά υπάρχουν;

Μπορεί να σκεφτόντουσαν ότι αν φέρουμε τον Παπανδρέου ίσως γλιτώσουμε από τον κίνδυνο φυλακής τον καημένο τον Παπακωνσταντίνου και τον βάλουμε να μας ξανασώσει όπως και το 2011 που εμείς οι ηλίθιοι δεν το καταλάβαμε…

Μπορεί να μας μάθει την τεχνική των δημοψηφισμάτων, αφού στην ελληνική μπανανία ούτε τα ξέρουμε ούτε μπορούμε να τα καταλάβουμε…

Μπορεί να ξανασπάσει τα μούτρα της Μέρκελ και να κάνει την Λαγκάρντ να το μετανιώσει πικρά που τόλμησε να δώσει λίστες και να κάψει τα ανθισμένα ελληνικά μπουμπούκια στους αγρούς της Ελβετίας.

Μπορεί να ξαναφέρει την πράσινη ανάπτυξη γιατί που θα πάει… μετά από πέντε χρόνια μάλλον την έχει καταλάβει και ο ίδιος…

Μπορεί να μας μάθει και ποδήλατο;

Όλα αυτά όμως τα έχασε γιατί οι πασόκοι που δεν διάβασαν ούτε το πράσινο βιβλίο το 1980 όχι μόνο δεν θα ασχοληθούν με τα λεγόμενα του Παπανδρέου, αλλά θα πέσει και γερή πλάκα σε όποιον τολμήσει να πει ότι τα διάβασε και κυρίως ότι κατάλαβε περί τίνος πρόκειται.

Γιατί ο Παπανδρέου έδειξε, με βρεφική νοημοσύνη, ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς χαχόλους για τους οποίους φέρνει με ουράνια εντολή προοδευτική επιφοίτηση και σωτηρία…
Έτσι συμπεριφέρθηκε ο Παπανδρέου και δυστυχώς δεν είχε ούτε την λεπτότητα (προφανώς λόγω ανικανότητας) να το κρύψει με αποτέλεσμα (σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση αντιδράσεων) να μην θέλει να τον ακούσει το 90% των πασόκων.
Και ενώ βλέπει την απήχηση… που είχε στο ίδιο το Πασοκ προχωράει και στο επόμενο, ακόμη χειρότερο, βήμα..
Ζητάει έμμεσα να ηγηθεί και οικουμενικής κυβέρνησης.
Με άλλα λόγια, δεν του φθάνουν μόνο οι πασόκοι αλλά ψάχνει για χαχόλους και από τις άλλες παρατάξεις.

Τι είναι πιθανό να ισχυρισθεί ο αντίλογος υπέρ του Παπανδρέου;
Ίσως ότι ο Παπανδρέου πουθενά δεν ζήτησε να τον κάνουμε πρωθυπουργό και ότι όλα αυτά που προτείνει αφορούν την σωτηρία της χώρας και τίποτε περισσότερο.
Με την κατάντια που μας δέρνει δεν αποκλείω καθόλου και αυτόν τον αντίλογο. Άλλωστε στην Ελλάδα όταν λες ό,τι σου κατέβει εξασφαλίζεις μέχρι και θέση στην Βουλή.
Αλλά γι αυτούς τους πιθανούς ανόητους αιθεροβάμονες που αρνούνται να αντιληφθούν την υποκρισία του Παπανδρέου αναδημοσιεύω την «ιστορική παραίνεσή» του στο τέλος της ανακοίνωσης.
«…Αυτή την ύστατη ώρα, η μεν ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, η δε ηγεσία της κυβέρνησης να αντιληφθεί επιτέλους, ότι φέρει πρωτίστως την ευθύνη άμεσων πρωτοβουλιών, γνωρίζοντας ότι ουδεμία προσωπική πολιτική πορεία υπερτερεί της διασφάλισης του εθνικού συμφέροντος…».

Τι μας λέει εδώ ο ποιητής. 
Ότι είσαστε τόσο χαχόλοι που δεν καταλαβαίνετε το πολιτικό παιχνίδι που σας παίζουν οι άλλοι. 
Άρα θέλετε πάλι τον Παπανδρέου σας…
Γιατί οι Παπανδρέου έχουν ιστορικά αποδείξει… ότι είναι οι μόνοι πολιτικοί που δεν έβαλαν ούτε και θα βάλουν… το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό… 
Δοξάστε τον.

Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: