Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοφανές! Το Iskra (του Λαφαζάνη) πανηγυρίζει για την κατάρρευση του χρηματιστηρίου



Ο ΣΥΡΙΖΑ μας προϊδεάζει για το τι θέλει να κάνει...

Η ανακοίνωση του iskra.gr θα μείνει ιστορική. Στον ιστότοπο που εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι το χρηματιστήριο έχει πέσει 21% μέσα σε 3 ημέρες, καθώς όπως υποστηρίζει η πτώση δεν αφορά τις λαϊκές μάζες, αλλά είναι οι... αντιδραστικοί κύκλοι απέναντι στην αριστερά.


Ιδού η ανακοίνωση:

Οι αγορές προεξοφλούν μεγάλη νίκη της Αριστεράς δεν μπορούν να την ανακόψουν 
Η κατάρρευση χωρίς τέλος που καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι περιβόητες αγορές προεξοφλούν πανικόβλητες ως, σχεδόν, βέβαιες την αδυναμία της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο και κρίνουν ότι στην επερχόμενη εκλογική μάχη θα υπάρξει σαρωτική επικράτηση της Αριστεράς.
Η αντίδραση της διεθνούς κερδοσκοπίας απέναντι στις εξελίξεις, που μπορεί να φέρουν σύντομα την Αριστερά στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, δείχνει κυρίως νευρικότητα και πανικό, παρά αποτελεσματική δυνατότητα να ανακόψει την προοδευτική τροχιά των πραγμάτων.

Πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι η κατάρρευση του Χρηματιστηριακού δείκτη δεν αφορά τις λαϊκές ούτε καν τις μεσαίες τάξεις της χώρας, οι οποίες εδώ και καιρό είναι εκτός Χρηματιστηριακής Αγοράς, ενώ ελάχιστα επηρεάζει και τις εισηγμένες επιχειρήσεις, μιας και οι τελευταίες έχουν πάψει τα τελευταία χρόνια να αντλούν οφέλη από το Χρηματιστήριο της Αθήνας , το οποίο είναι ιδιαίτερα ρηχό και πολύ αδύναμο για να επηρεάζει αισθητά τις επενδύσεις και γενικότερα την οικονομία.
Οι ίδιοι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η άνοδος των επιτοκίων, επίσης, έχει μικρή σημασία, αφού η χώρα, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει δυνατότητα να δανεισθεί από τις αγορές, πράγμα που συμβαίνει εδώ και χρόνια και όχι φυσικά εξαιτίας της Αριστεράς.

Έμπειροι οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι οι αγορές δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προκαλέσουν ιδιαίτερα επιζήμιες καταστάσεις σε μια προοδευτική πορεία της χώρας , εφ' όσον η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυνατά, με την αγωνιστική στήριξη του λαού, στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματός της.
Αντίθετα, στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι αντιδράσεις των αγορών αλλά και των κυρίαρχων αντιδραστικών κύκλων της ΕΕ, όσο σφοδρές και αν γίνουν, είναι αντιμετωπίσιμες και μπορούν να γίνουν «μπούμερανγκ» στους εμπνευστές τους, αρκεί να υψωθεί απέναντί τους ένα ισχυρό προοδευτικό αριστερό αγωνιστικό μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Πολύ περισσότερο , μάλιστα, αφού ένα τέτοιο μέτωπο στη χώρα μας μπορεί να συναντήσει την αλληλεγγύη από χώρες, πολιτικές δυνάμεις και κινήματα στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει «ντόμινο» προοδευτικών εξελίξεων στην ήπειρό μας και ιδιαίτερα στο νότο.


planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: