Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο ζουρνάς και η λύρα είμαστε εμείς κ. Τσίπρα...

Με κλειστά μάτια στην ομιλία Τσίπρα στην Κρήτη πάθαινες σοκ. 

Ζούσες την ολοκλήρωση της μετεμψύχωσης του Ανδρέα του ζιβάγκο σε Αλέξη.

Καλώντας μάλιστα τη συντρόφισσα «...έλα να κυβερνήσουμε» έτρεμες νιώθοντας ξανά τον Ανδρέα όταν δούλευε τους κλακαδόρους με το αλησμόνητο «...μαζί θα κυβερνήσουμε».

Η διαφορά Τσίπρα ήταν ότι χόντρυνε το δούλεμα με το «εμείς θα παίζουμε τον ζουρνά...». 

Γιατί ο ζουρνάς είμαστε όλοι εμείς...

Τον ζουρνά του νικητή των ευρωεκλογών έπαιζε πάλι ο κ. Τσίπρας όταν πληρώναμε στις αγορές επιτόκιο 4,5% και μαζί με τις κυβερνητικές γκάφες του σκισίματος των μνημονίων φθάσαμε σήμερα να πληρώνουμε τα διπλά και να μας κοιτάνε με μισό μάτι.
Με τον ζουρνά των ευρωεκλογών και τις «κλωτσιές» των Σαμαρά-Βενιζέλου στο ΔΝΤ επιστρέψαμε στην πόρτα της πτώχευσης. Στο «όραμα» του Grexit. Στην επιστροφή του Χρηματιστηρίου στο 2010. Στην επαναφορά των ομολόγων στο ταβάνι. Και με τους οίκους να λένε ξανά βγάλτε τους μπαταχτσήδες από την ΟΝΕ και την Ευρώπη.

Θα παίζει τον ζουρνά και την λύρα ο κ. Τσίπρας αλλά εμείς θα πληρώνουμε το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ αφού θα ξεκινήσει (ως κυβέρνηση) με αναθεώρηση των μέχρι σήμερα συμφωνηθέντων.
Γιατί πρώτα θα σκάσουμε τα 2,5 δισ. από μισθούς, συντάξεις και κατάργηση των δόσεων στις οφειλές και μετά θα καθίσουν να αρχίσουμε κουβέντες από το μηδέν...
Εμάς δεν υπολογίζει ο κ. Τσίπρας παίζοντας τον ζουρνά και την λύρα γιατί μόνο εμάς θα βάλει να χορεύουμε στο ρυθμό των αγορών πληρώνοντας τα ομόλογα Μαρτίου και του καλοκαιριού ώστε να αποφύγουμε την πτώχευση.

Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 πρέπει να έχουμε 20 δισ. ευρώ έτοιμα για πληρωμή ομολόγων.
Εμείς θα πληρώσουμε τον ζουρνά και την λύρα του μετεμψυχωμένου Ανδρέα σε Αλέξη Τσίπρα αν ακυρωθούν όλες οι αποκρατικοποιήσεις για να γίνει το χατίρι του Στρατούλ , του Λαφαζάνη και των άλλων χαμένων στην εποχή του Λένιν που τους μεταφέρουν από εδώ και από εκεί οι πλατφόρμες του Τσίπρα.
Εμείς κρατάμε τον ζουρνά που θα παίζει ο κ. Τσίπρας πληρώνοντας τις (προγραμματισμένες από την ΔΕΘ) κρατικοποιήσεις των Τραπεζών και τις επανακρατικοποιήσεις του ΟΤΕ, του ΤΑΙΠΕΔ και προφανώς του ΟΠΑΠ και των ποσοστών της ΔΕΗ και άλλων κρατικών ΔΕΚΟ που μπήκαν στο χρηματιστήριο.
Εμείς θα κρατάμε την λύρα και θα χορεύουμε πεντοζάλη όταν ο κ. Τσίπρας θα ξαναχτίζει την Ολυμπιακή που την «προικίσαμε» από την τσέπη μας με 2,5 δισ. ευρώ. για να αγοράζουν οι σύντροφοι βίλες, ντάτσες και καγιέν.
Σε εμάς θα στηριχθεί ο κ. Τσίπρας παίζοντας τον ζουρνά στις Βρυξέλλες όταν μαζί με τον Τρόικα τον υποχρεώσουν να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ αν θέλει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συνεχίσει να παίρνει τα ΕΣΠΑ.
Γιατί αν δεν μείνει στην ΟΝΕ ξεχάστε τα ΕΣΠΑ και κουνήστε το μαντήλι στα παραδάκια προς τους Δήμους για επιδότηση άνεργων έστω και με τα πεντάμηνα ή τα τρίμηνα της απασχόλησης των 500 ευρώ.
Είναι να απορεί κανείς σκεπτόμενος τι άλλο θα ακούσει από έναν υποψήφιο πρωθυπουργό με πιθανότητες να αναλάβει την εξουσία σε 60 ημέρες όταν δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τη σκόπιμη σύγχυση των ψηφοφόρων αντιγράφοντας πιστά την «τεχνογνωσία» του ΠΑΣΟΚ της εποχής ζιβάγκο.
Πολιτική σκόπιμης σύγχυσης ακόμη και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι η βάση του δεν ξεφεύγει από το 4% αλλά η δεξαμενή ψαρέματος ψηφοφόρων είναι οι μονίμως μετακινούμενοι πασόκοι, οι αγανακτισμένοι και οι απελπισμένοι, ρισκάροντας ακόμη και την τελευταία τους ελπίδα σε ένα κόμμα που δεν μπορεί να τα βρει ούτε στο εσωτερικό του.
Τι να πρωτοπρολάβουν να περισώσουν οι Σταθάκης, Δραγασάκης και πρόσφατα ο Μητρόπουλος επιστρατεύοντας όποια σοβαρότητα έχει ξεχαστεί σε κάποιες γωνιές του ΣΥΡΙΖΑ και ψιθυρίζοντας (έστω) ρεαλιστικές τακτικές όταν από την άλλη οι Λαφαζάνηδες και οι Λαπαβίτσες ξεσηκώνουν τους δραχμολάγνους μπολσεβίκους.
Όταν οι ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ -τομέας δραχμής- αρχίζουν (έντονα τις τελευταίες ημέρες) να μιλάνε για δραχμή και να καθησυχάζουν τους συντρόφους ότι με την δραχμή θα τα έχουμε όλα όπως η Αλβανία, το Πακιστάν, η Βολιβία και άλλες χώρες του διεθνούς παραπετάσματος.
Πώς να τα συμμαζέψουν οι Σκουρλέτης και Παπάς όταν οι ανταρσύες... και οι γραφικοί παπαΣούρες του κόμματος (μόλις 60 ημέρες πριν από μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) περνάνε στους κλακαδόρους και τους αφισοκολλητές τους ιδέες για στήσιμο δικαστηρίων, παραπομπές σε λαϊκές δίκες της γειτονιάς και ανάδειξη (στο κράτος -πατερούλη) των κομματικών και κάθε Συριζαίου αρκεί να συνεχίσουν να βαστάνε τον ζουρνά και να χορεύουν πεντοζάλη για να παίζει... ο Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: