Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Χάος στην Βουλή για τον Σάββα Ξηρό - Κωνσταντοπούλου: Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι αυτή η κυβέρνηση

Μπάχαλο στην Βουλή για τον Σάββα Ξηρό -Κωνσταντοπούλου: Ο μόνος τρομοκράτης είνα

Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα στα έδρανα της Βουλής, στην συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει ευθεία αντιπαράθεση με τους Κώστα Τριαντάφυλλο και Βασίλη Υψηλάντη για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας άσκησαν σφοδρή κριτική για την ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κουράκου και Κατριβάνου, να πάνε ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σε υψηλούς τόνους αναφέροντας ότι «Τρομοκρατία είναι η δικής σας κυβέρνηση. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά».
Η αντίδραση του κ. Τριαντάφυλλου ήταν έντονη και μαζί συντάχθηκε και ο Βασίλης Υψηλάντης,.
Αναλυτικά οι διάλογοι:

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχέει τα υπερασπιστικά δικαιώματα ενός κατηγορουμένου από την πράξη που έκανε. Η στοχοποίηση και η βάφτιση όλων ως τρομοκράτες ξέρετε που έχει φτάσει το θέμα Συνεχίζει να λέει τρομοκράτες κάποιους που έχουν αθωωθεί πέντε φορές,
Βγήκε μια απόφαση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο και θέλετε η ελληνική δικαιοσύνη μα μην την κάνει δεκτή.
Τριαντάφυλλος: Πέστε μας για τον κ. Ξηρό.
Κωνσταντοπούλου: Τρομοκρατία είναι η δική σας κυβέρνηση. Την μεγαλύτερη τρομοκρατία την ασκεί η δική σας κυβέρνηση. Σε αυτή την χώρα κ. Τριαντάφυλλε κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά
Υψηλάντης: Εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις θέλει να επαναφέρει η κα Κωνσταντοπούλου. Υπάρχουν θύματα της τρομοκρατίας, που δεν μπορούν να μιλήσουν.
Κωνσταντοπούλου: Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο? Αυτά αλλού... Αυτόν τον λαϊκισμό δεν τον χρησιμοποίησαν ούτε οι συνήγοροι των θυμάτων
Υψηλάντης Λαϊκίζετε ενώ η χώρα είναι σε αυτήν την θέση.
Κωνσταντοπούλου: Εσείς φέρατε τη χώρα σε αυτή την θέση.
Υψηλάντης: Να κοιτάτε καλύτερα το σπίτι σας εσείς.

Αργά το βράδυ η αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριανταφύλλου και την Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώθηκε με τους βουλευτές να εκστομίζουν απίστευτες εκφράσεις.
Ο κ. Τριαντάφυλλος επέμεινε στις κατηγορίες του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται δολοφόνους τρομοκράτες ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Κανένα στέλεχος δημοκρατικού κόμματος τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει πάει ποτέ υπερασπιστής κανενός τρομοκράτη».
Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για σπίλωση και κατασυκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου.
«Είναι ανιστόρητα αυτά που είπατε. Να σας υπενθυμίσω ότι με το πρόσχημα της τρομοκρατίας έγιναν και πολιτικές διώξεις και πολιτική λασπολογία και σε δικά σας μέλη και υψηλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άξιος ο μισθός σας. Είστε άξιος συνεργάτης των πρωτεργατών αυτής της σπίλωσης», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Αυτά που λέτε θυμίζουν την νεοναζιστική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής», της αντέτεινε ο κ. Τριαντάφυλλος.
«Διαστρεβλώνετε τα γεγονότα και λασπολογείτε» συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Είναι απαράδεκτο πολιτικά να καλύπτετε πολιτικά την υπεράσπιση τρομοκράτη», επέμεινε ο κ. Τριανταφύλλος ενώ πρόσθεσε:
«Ποτέ δεν σας άκουσα να καταδικάζετε την Χρυσή Αυγή όταν όλος ο πολιτικός κόσμος στέκεται απέναντι της».
«Εσείς υποδαυλίζετε την Χρυσή Αυγή», του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες του προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης Μιχάλη Ταμήλου, οι δύο βουλευτές συνέχισαν τους λεκτικούς διαξιφισμούς μέχρι την λήξη της συνεδρίασης.
Αμέσως ο κ. Τριαντάφυλλος πλησίασε τον κ. Ταμήλο για να του διαμαρτυρηθεί ότι δεν τον προστάτεψε και δεν ανακάλεσε στην τάξη την κ. Κωνσταντοπούλου.
«Τι θέλεις; Να χειροδικήσω; Να γίνω Μαρκογιαννάκης; Άμα δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί της, τι της χώνεσαι; Θα τσακωθώ εγώ με την Κωνσταντοπούλου για να κάνω τα δικά σου παιχνίδια;» του απάντησε ο κ. Ταμήλος

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: